Komentari na vest

MVP zvanje nije (uvek) garancija uspeha: Srbija ne sme da ispusti Topića, Evropa preko decenije čeka veliko ime

K

Khal Drogo

pre 10 meseci

Сам текст је површан. МВП се по неписаном правилу бира из екипа која освоји првенство. И то је не ријетко први од једнаких, који је заблистао у финалу. Зато треба гледати генерацију која је узела ЕП и шта је репрезентација добила. Из екипе У-18 2005., Србија је добила за сениорску репрезентацију Теодосића, Тепића, Паунића, Штимца, Александрова којег су повреде спречике да више учини. Није мало. Екипа У-18 из 2017. се више ослањала на играче у год.2000., тек је Ускоковић био у конкуренцији за А селекцију, а из екипе из 2018.године у конкуренцији за А селекцију су већ били Петрушев, Трифуновић, Илић и Пецарски + Смаилагић и Копривица који нису играли то ЕП али припадају тој генерацији. Што се тиче Лабовића куршлус са Дудом показује зашто више није постигао, дошао је на припреме са неких 20 кг вишка, играч са таквим односом не може очекивати бољу каријеру. Из ове генерације српска кошарка ће поред Топића који ће, само ако га повреде мимоиђу, постати велики играч добити плејаду врсних играча који ће и са репрезентациојом урадити добре ствари.
T

Toto-ko-tunjo

pre 10 meseci

Radim s decom, imam i one talentovane koji idu po matematičkim takmičenjima... I svaka vam čast na tekstu. Svakom roditelju deteta koje u nečemu odskače od ostatka generacije, nebitno da li je sport u pitanju, a i svim ostalim normalnim ljudima, želim od srca da uoče bar ovaj naslov, ako stignu i pročitaju tekst pun nade, optimizma i vere u ovakve talente, pogledaju komentare, i beže odavde u plm. Najiskrenije to kažem. A mislim da je većini to i jasno.
C

ChicagoBgish

pre 10 meseci

Decku kao i svima ostalima zelim najbolje moguce karijere ali moje licno misljenje je da je imao kvalitet da odskace u juniorima, u seniorima ne. 90% poena daje na svoje motoricke sposobnosti i kad god se ukrsti sa seniorima motorika mu pada u vodu. Kao sto sam rekao, nadam se da gresim ali..
m

monteroo

pre 10 meseci

On uz krvavi rad tesko da moze da dodje do nivoa npr. nejta voultersa.....a to je solidan EL igrac...zato pustite decka...neka se igra basketa....
r

rea

pre 10 meseci

Topić je klasični akcelerant kakvih je FMP/CZ izbacio na tonu prethodnih 10 godina. Dečko odskače motorički i fizički u odnosu na vršnjake, košarkaški je zreliji (nije isto da li košarkaški odrastaš pored oca košarkaša, ili si "samouk") - neće on biti ekstra klasa, može biti dobar reprezentativni košarkaš, zahvalan igrač (ukoliko prestane da umišlja da je superstar) i to je to.
T

Top Gun

pre 10 meseci

Od klinca će biti prosečan igrač.
D

Dzi

pre 10 meseci

Realno tezak prosek...
g

gosttttt

pre 10 meseci

Mali Topić podseća stilom igre na Jasikevičijusa.
d

di su pare

pre 10 meseci

zvezda ga je ispustila, umesto da se ostavi mesto i istrpi ovakav talent, oni ga daju, pa gde ćeš bolje škole od zvezde i teodosića?! užasna politika kluba, to se treba promeniti u savezu i ograničiti broj stranaca, i zvezda i partizan da obavezno imaju mlade igrače koje treba razvijati u interesu kluba i reprezentacije
v

voodoo

pre 10 meseci

Mitar Bosnjakovic je doneo pobedu u finalu,mali ima onu stvar dole kao i Bogdan.Ocigledan Nba prospekt za 2025 draft visoko kotiran ali ovde se samo pise o Topicu.Mitar ima sve: fizicku konstituciju,igra odbranu vrhunski,sut za tri,ulaz,petlju da sutne kad niko ne sme..Ali i dalje se pise samo o Topicu...Zivi bili pa videli,ko ce gde da zavrsi,Mitar je nesvakidasnji talenat.Ali Topic je sin poznatog Topica i pri tom Zvezdin i Miskov biser,gurnuli ga i u A selekciju...
D

Dzi

pre 10 meseci

Bitno je da ti imas kontra stav... A zasto ne bi podrzao obojicu? Jer sto si rekao za maloga Bosnjakovica vazi i za malog Topica... Licno ne verujem u obojicu ali obojici zelim srecu... A mali Topic nije nikome kriv sto znamo ko mu je otac... Decko nikome nista nije ukrao...a te podele na neke nase i njihove nigde nece da nas odvede...
O

Opa bato

pre 10 meseci

Misko zabranio komentarisanje Jokica?
D

Denver

pre 10 meseci

MVP, MVP, MVP...
r

rsczz

pre 10 meseci

Mega je vec godinama jedan od najboljih klubova u Evropi sto se tice razvoja mladih igraca, tako da ne sumnjam da ce to ispasti kako treba
Z

Zvezdina skola

pre 10 meseci

ZVEZDA IMA NAJBOLJU SKOLU U EVROPI,TOP I OSTALI NASI KLINCI U REPKI SU NAJBOLJI POKAZATELJ TOGA,ODLICNO STO JE PREBACEN U MEGU,TAMO CE DA EKSPLODIRA I NASLEDI OCA MILENKA U KKCZ.
Š

Šahmat

pre 10 meseci

Obavezno da bude u 12 na svetskom prvenstvu.Ionako ništa nećemo uraditi.
m

mikac678

pre 10 meseci

Kako obavezno u reprezentaciju kad u Zvezdi nema mesta za njega, imaš MVP Topića a ti dovedeš Brazilaca kao trećeg pleja. Umesto da uči pored dva vrhunska pleja i gde bi mogao da igra svaku ABA utakmicu makar 20-tak minuta i par minuta Evrolige, Zvezda ga šalje u Megu.
J

JFPA

pre 10 meseci

simpa je mali...
d

dear Europe

pre 10 meseci

Are you ready for Savo Drezgić?
F

Faust

pre 10 meseci

A recimo Jokić nije ostvario ništa značajno u mlađim kategorijama. Još jače statistike su imali neki hrvatski igrači tipa Hezonja, Šarić pa su od njih ispali daleko slabiji igrači nego što se očekivalo. Ovo isto važi za ona takmičenja Evrolige za mlađe kategorije, gde od poslednjih 10 mvp igrača jedino Dončić igra ozbiljnu košarku. Dakle apsolutno ne mora da znači ništa iako je lepo priznanje. Najveći problem igračima koji dominiraju u mlađim kategorijama je što kad pređu u seniore često više ne budu ne najbolji nego ni peti najbolji igrači tima. Recimo Topić sad trenutno nije bolji ni od jednog pleja Zvezde i onda se ti navikni da igraš po 5-10 minuta isprekidano od situacije gde sve ide kroz tebe. Pecarski i Mišković to nikako nisu mogli da prelome.
L

Laki92

pre 10 meseci

Nije poenta u priznanjima. Dečko je stvarno bas talentovan, i ima sve predispozicije da postane jedan od boljih evropskih igrača. Pre svega mi se svidja njegov mentalitet, ne plaši se da preuzme odgovornost, deluje vrlo hladnokrvno i mirno za svoje godine na terenu(čak i previše hladnokrvno), ne plaši se na ulazu, sjajno razigrava, dobra defanziva, sasvim dobar šut, znaci dečko praktično ima sve, e sad šta će biti videćemo, nagrade kao nagrade su samo plus na sve kvalitete koje poseduje.
D

Drvo

pre 10 meseci

Sve je mnogo lakše kad naslediš gene velikog Milenka.
s

soichiro

pre 10 meseci

iamju nam katastofalan procenat suta za tri reprezentativci....tako se kosarka vise ne igra...mislim moze u mladjim kategorijama, ali procenat mora biti preko 40 odsto u seniorima...odvalise nas slovencsi sutom, odvalise nas italijani sutom...a mi idemo u reket gde svi znaju da se postave a visoki da blokiraju...nije to nba da imas defanzivne tri sekunde....svi prava nba prospekte na nama trebaju suteri poput danilovca, djordjevica, , drzena...to donosi prevagu uz dobru odbranu...zato su nam na p[oziciji dva sve amerikanci jer treneri ne vole sutere...imace je pitanje kompleksa i sujete kod trenera mladjih kategorija izrazeno...igraju sa kampacom i cetri lazica, pa onda uvedu jednog visokog pa otpocetka.
Н

Немања123

pre 10 meseci

Када имаш само шут онда ти затворе шут и немаш ништа. Када имаш улаз онда имаш колико хоћеш простора за шут, и само од тебе зависи да ли ћеш тај шут да навежбаш, ако већ ниси рођени шутер. Дакле, само тренинг и доћи ће и ти проценти шута.
T

TP-1

pre 10 meseci

Ne svidjaju mi se ovoliki hvalospevi o ovom momku. Nekako mediji sve to pokvare. Veliki su krivci za sto sta u ovoj zemlji. Topic je vise nego dobar za svoju generaciju,ali ima jos mnogo puta do cilja i vrhunskog kosarkasa. Mnogo zavisi od Zvezde,gde bas i ne verujem da ce napredovati. Nekako mi se reprezentacija posle svih ovih otkaza ogadila (mozda je pregrubo). Sta ako isto uradi kao onaj Nikolas Jok?! Belosvetski izdajnik. Koja je razlika izmedju njega i nekog recimo talentovanog spanca,litvanca,francuza...
V

Vl@dimir

pre 10 meseci

Чим сазри и напредује оде и он у нба и иста прича као јокић велики уговори и боли га патка за репрезентацију
A

Arroyo

pre 10 meseci

Ne nego će da se krši ovde da mu nasi kulturni navijači psuju porodicu i gadjaju svim i svacim
G

Ghost gost

pre 10 meseci

Dečko je pravi lider, a ima očevu skromnost i jedan ljudski odnos prema svemu u igri. Zaista izrasta veliki lider od igrača. Košarkaški veoma mudar.
p

prti

pre 10 meseci

Topica na toj poziciji treba istrpeti. Na primer Vasa Micic je tek sa 23 pokazao da moze da bude vrhunski do tada oscilacije cak i u Zvezdi je imao neke partije gde te prosto iznenadi i onda sve prospe. Ipak preko Tofasa i Zalgirisa gde se probio do Efesa 2018 gde je pokazao ko je i sta je. Prektretnica u njegovoj karijeri je Zalgiris ali i Vasa je izuzetan radnik ozbiljan radnicki mentalni sklop ima taj momak i uspeo je da bude najbolj i EL igrac na poziciji 1. Moze to i mali Top samo da se istrpi. Zvezda mora da mu nadje minute ove godine ako ne kod njih onda da bude prva opcija sve i svja u FMP. Po principu Mege da bude najveci potrosac lopti ako treba samo da mu se da sloboda.