Kajri Irving (©AFP)
Kajri Irving (©AFP)

Na pomolu veliki trejd u NBA: Kajri Irving tražio odlazak iz Netsa

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 22:00

Žele ga Lejkersi, Sansi i Mavsi

Finiš je prelaznog roka u NBA ligi, a poslednji dani - završava se 9. februara - mogli bi da donesu pravu bombu. Naime, Kajri Irving je danas tražio rastanak sa Bruklin Netsima!

Po informacijama poznatog novinara Atletika, Šemsa Čaranija, iskusni bek poručio je klubu da želi rastanak sada ili će po završetku sezone otići kao slobodan igrač. Za očekivati je da će mu Netsi ispuniti želju i trejdovati ga, kako bi i sami izvukli neku korist.

Izabrane vesti

Među zainteresovanima trenutno se pominju Los Anđeles Lejkersi, Finiks Sansi i Dalas Maveriksi, a najveće šanse daju se Lejkersima. Tamo bi Irving ponovo igrao sa Lebronom Džejsmom, s kojim je 2016. u Klivlendu osvojio šampionski prsten.

Irving je godinu dana kasnije prešao u Boston, iz kog je 2019. stigao u Bruklin. Nadali su se Netsi da će ih zajedno sa Kevinom Durentom i Džejmsom Hardenom voditi do velikih rezultata, međutim, zajedno su odigrali tek 16 utakmica! Malo povrede, malo suspenzije, pa odlazak Hardena u Filadelfiju obeležiće ovaj trio kao jedan od najneuspešnijih u istoriji NBA lige.

Kako stvari stoje, 30-godišnji Irving je rešio da pođe za novim izazovom. Biće jako zanimljivo narednih dana videti koju ekipu će izabrati. Ne treba zaboraviti i da su pojedini američki novinari prethodnih dana pisali da je Luka Dončić uslovio rukovodstvo Dalasa dovođenjem pojačanja u što skorijem roku ili rastankom. Angažovanje Kajrija Irvinga verovatno bi zadovoljilo zahteve slovenačkog reprezentativca, a sigurno bi se i marketinški isplatilo.


tagovi

NBA ligaKajri IrvingBruklin NetsLos Anđeles LejkersFiniks SansDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara