Nemanja Nedović i Kevin Panter (©MN Press)
Nemanja Nedović i Kevin Panter (©MN Press)

NAJAVA DANA (ponedeljak): Kreće ABA finale, tu su Premijer liga, Serija A, Primera...

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.05.24. | 07:49

Pogledajte koji vas to zanimljivi događaji čekaju danas

Izabrane vesti

(Košarka, Finale ABA lige)

Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena i prve dve utakmice igraće u Pioniru. Nema Adama Hangu, upitan je i Džoel Bolomboj, dok Partizan Mozzart Bet nema Balšu Koprivicu i Ognjena Jaramaza. Ove sezone kao pobednici su izlazili domaći sastavi, dok je finale Kupa Radivoja Koraća dobila Crvena zvezda.

ASTON VILA – LIVERPUL, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Liverpul je usled promenljivih rezultata - dve pobede u poslednjih šest utakmica - u finišu sezone preostala dva kola Premijer lige dočekao bez ikakvih ambicija. Aston Vila je takođe u krizi, nanizala je četiri meča bez pobede u svim takmičenjima, pa i dalje strepi za mesto u Ligi šampiona, ali bi mogla da ga obezbedi ukoliko večeras trijumfuje pred svojim navijačima. Međutim, Liverpul joj nikako ne leži, izgubila je od njega šest od poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

BARSELONA – REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Barselona je i pored dva poraza u poslednja tri prvenstvena meča uspela da obezbedi plasman u Ligu šampiona. Sosijedad je s druge strane sa samo dva osvojena boda u aprilu ugrozila učešće u grupnoj fazi Lige Evrope za narednu sezonu, ali je blagu krizu prekinula trijumfom nad Las Palmasom u prošlom kolu posle kojeg je odbila nalet Betisa. Ipak, novi poraz otvorio bi vrata andaluškom klubu ka šestom mestu.

LEČE – UDINEZE, 18.30

(Fudbal, Italija 1)

Serijom od četiri meča bez poraza Leče je obezbedilo opstanak. Udineze pak strepi, ispod crte je, ali bi u slučaju trijumfa na večerašnjem gostovanju preskočio i Empoli i Frozinone, koji imaju po dva boda više. Ipak, razloga za optimizam nema previše, jer tim iz Udina nije dobio nijednu od poslednjih sedam utakmica u Seriji A, a ne zna za pobedu ni na poslednja četiri međusobna okršaja sa današnjim rivalom.

FJORENTINA – MONCA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Monca je još jedan od timova što nema nikakve ambicije u finišu. Izgubila ih je serijom od šest mečeva bez pobede. Fjorentina, međutim, ima za šta da se bori. Ima još četiri utakmice do kraja tako da bi uz malo sreće mogla da završi i u Ligi Evrope. Ali prvi preduslov za tako nešto je da nastavi sa dobrim rezultatima kod kuće gde ima samo jedan poraz u poslednja tri meseca.

JAVOR – VOŽDOVAC, 18.00

(Fudbal, Srbija 1, plej-aut)

Pitanje života i smrti u Ivanjici. Dva tima kojima gori pod nogama u direktnom okršaju boriće se za da uhvate malo vazduha. Javor je doduše malo prodisao posle pobede nad Radnikom kojom je i preskočio Voždovac na tabeli. Zmajevi imaju samo jedan trijumf u 2024. godini i zato će kako znaju i umeju morati da pokore Ivanjicu u kojoj su u prvom delu sezone pretrpeli debakl (0:4).

RADNIČKI NIŠ – IMT, 18.00

(Fudbal, Srbija 1, plej-aut)

Radnički je posle serije dobrih rezultata pretrpeo poraz od Spartaka i sebi malo zakomplikovao situaciju, mada trenutno ima tri boda više u odnosu na IMT, a pet od Javora. I tim sa Novog Beograda je poražen u prošlom kolu i u većoj je opasnosti. Radnički je vezao četiri pobede na svom terenu, IMT kao gost ima dve pobede kao gost u prethodna četiri kola. S tim da je niški sastav dobio oba ovosezonska duela.

ŽELEZNIČAR – RADNIK, 20.00

(Fudbal, Srbija 1, plej-aut)

Radnik je svoje završio u Mozzart Bet Superligi, Železničar se još drži za slamku spasa, mada ima pet bodova zaostatka za IMT-om koji je trenutno prvi tim iznad opasne zone. Posle ovog, ostaju još dva kola, to treba istaći. Železničar je posle tri vezana remija ostvario pobedu, dok je Radnik u seriji od četiri poraza.

KLUB BRIŽ – ROJAL UNION, 20.3

(Fudbal, Belgija 1, plej-of)

Pobeda je obaveza za oba tima, ako žele da ostanu u igri za titulu. Anderleht je na vrhu trenutno sa 46 bodova i utakmicom više, Klub Briž ima bod manje i seriju od šest ligaških pobeda, dok je Union posle niza loših rezultata vezao dve pobede i remi i ima 42 boda, tri manje od Briža. Ove sezone po dve pobede imaju jedni i drugi, uz remi iz pet okršaja. Svaki put dolazilo je od dva do tri gola.

H. MEĐEDOVIĆ – D. MEDVEDEV, 19.05

(Tenis, ATP Rim, treće kolo)

Srpski teniser ostvario je sjajan rezultat prolazom u treće kolo posle trijumfa nad Popirinom i Davidovičem Fokinom, pogotovo jer je u glavni žreb stigao kroz kvalifikacije. Medvedev je u zasad jedinom meču u Rimu imao dosta posla sa Drejperom, ali je prošao dalje. Biće ovo prvi njihov susret uopšte.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara