Sonja Vasić (©Starsport)
Sonja Vasić (©Starsport)

Najbolja srpska košarkašica ide u penziju, Sonja Vasić kaže: Kraj posle Tokija

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 14:12

“Jedno je sigurno, uživati dok traje“, kaže 32-godišnja Sonja

Trofejna karijera, ali i silni problemi sa povredama. Sonja Vasić, devojačko Petrović, odlučila je da je kraj. U emotivnoj objavi na društvenim mrežama proslavljena srpska košarkašica najavila je da će posle Olimpijskih igara u Tokiju okončati igračku karijeru.

Sve što je mogla je, uostalom, već uradila. Prošle nedelje je posle 14 sezona, 12 uzastopnih finalnih turnira i tri titule šampiona odigrala poslednje utakmice u, kako sama kaže, njenom omiljenom takmičenju Evroligi.

Izabrane vesti

I vreme je za KRAJ!“, napisala je 32-godišnja košarkašica Uni Đirone.

Nema za čim da žali. Trofeja se naosvajala i na reprezentativnom nivou. Ima bronzu za Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, bronzu i zlato sa dva Evropska prvenstva. Igrala je i u ženskoj NBA ligi za Čikago Skaj i Feniks Merkuri, u Evropi za Crvenu zvezdu, Barselonu, Burg, moskovski Spartak, USK Prag, Dinamo Kursk i sada Đironu.

Želela bih da se zahvalim svakom od pet klubova koji su mi dali priliku da ih predstavljam, svoje korene i sebe. Bia je velika čast nadmetati se sa i protiv najboljih na svetu. Vreme je za kačenje patika o klin, posle Olimpijade u Tokiju završavam svoju profesionalnu košarkašku karijeru dugu 17 godina. Naravno, do kraja sezone ima još puno utakmica i borbe za moj klub. Leto će kao i uvek biti posebno, obući ću opet nacionalni dres i sa mojim omiljenim saigračicama još jednom probati ispisati istoriju“.

A za kraj, jedino logično...

Jedno je sigurno, uživati dok traje“.



tagovi

Sonja Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara