Detalj pre početka utakmice (©Mozzart Sport)
Detalj pre početka utakmice (©Mozzart Sport)

Najbolja uvertira za meč u Fonteti: Veterani Partizana ubedljivo dobili Valensiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 19:05

Sjajna atmosfera trening dvorani, crno-beli pokazali koliko je tačna matrica o večnoj klasi

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Valensije)

“Kad im budemo udarili ’bugarku’ neće moći da nam priđu košu“, smeje se Goran Ristanović, dok Miško Marić u maniru velikih stratega ozbiljno posmatra rivala, te dodaje:

Izabrane vesti

“Spuštamo se u 2-3 zonu, ali igramo u sistemu 3-2-1, ovaj šesti igrač je jlutajući“.

Zagrevanje traje, Uroš Tripković i Luka Bogdanović pogađaju trojke, ali nas svi uveravaju da je u najboljoj formi Vlada Petrović. Branko Sinđelić i Predrag Šuput su tu da čuvaju Kostu Perovića, koji je po poluvreme odigrao za oba svoja kluba.

“Šule ima da čuva sve“, smeje se Saša Pavlović.

Utakmica veterana Valensije i Partizana bila je humanitarnog karaktera, ulaznica se plaćala 10 evra, odnosno upola manje ako ste vlasnik sezonske karte. Rezultat je na kraju najmanje bio važan, mada nije naodmet istaći da je Partizan savladao domaćina sa ubedljivih 82:59. Najbolja moguća uvertira za duel koji se igra od 21 čas u Fonteti.

Smisao duela jeste bio da se nekadašnji asovi dva kluba druže i podsete navijače na to kako su nekada dominirali parketima širom Evrope, ali je sve vreme duel imao takmičarski ritam i duele koji nisu bili naivni. Naravno, sve u granicama želje da se pobedi, pa tako nije bilo zamerki ako dođe do nekog oštrijeg duela i kontakta.

Partizan je meč počeo sa petorkom Petrović, Zorkić, Sinđelić, Pavlović i Varda, ali je prvu osetniju razliku napravila “generacija“ u kojoj su bili Uroš Tripković, Milenko Tepić, Luka Bogdanović, Predrag Šuput i Vlada Petrović. Posle vođstva domaćina rezultatom 15:10, za kratko vreme crno-beli su okrenuli na 30:20 i do kraja nisu gubili prednost. Tačnije, imala je tendenciju rasta u drugom poluvremenu za konačnih i maksimalnih +23.

“To nisi mogao da ubaciš kada si igrao“, čula su se dobacivanja Kosti Peroviću sa klupe Partizana.

Zajednička fotografija na kraju meča (©Mozzart Sport)Zajednička fotografija na kraju meča (©Mozzart Sport)

Iako je mnogo vremena prošlo, neki prepoznatljivi elementi su ostali. Uroš Tripković i dalje ima haubicu i ulaz u šut kakav sanjaju svi košarkaši, Predrag Šuput je i dalje jako snalažljiv na petoparcu, Saša Pavlović može sve, dok bi Milenko Tepić i Vlada Petrović lagano i sada mogli da igraju kada bi želeli. Doduše, koliko se može čuti, obojica igraju rekreativna takmičenja, za svoju dušu. Pred sam kraj utakmice Ratko Varda je istrčao kontru, sa klupe se začulo “kucaj, kucaj“, ali je usledilo polaganje koje je proslavljeno isto kao da je “počupan obruč“. Simbolično, za kraj...

Kako bilo, pravo uživanje za gledaoce i podsetnik koliko je tačna matrica o večnoj klasi.

VALENSIJA - PARTIZAN 59:82

VALENSIJA: Viktor Baldo, Karlos Rodriges, Hose Migel Garsija, Berni Alvares, Viktor Luengo, Fernando San Emeterio, Alfonso Kastilja, Havi Viger, Kosta Perović (prvo poluvreme), Giljermo Lopes, Herardo Sendra, Jakobo Ijeilat, Anhel Solas.

Treneri: Serhio Koteron, Hose Luis Maluenda i Naćo Rodilja.

PARTIZAN: Milenko Tepić, Nebojša Zorkič, Vlada Petrović, Saša Pavlović, Luka Bogdanović, Ratko Varda, Uroš Tripković, Predrag Šuput, Branko Sinđelić, Kosta Perović (drugo poluvreme).

Treneri: Miško Marić i Goran Ristanović.


tagovi

Uroš TripkovićLuka BogdanovićMilenko TepićSaša PavlovićBranko SinđelićPredrag ŠuputKosta PerovićKK PartizanRatko VardaKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara