Džon Braun protiv Crvene zvezde (©MN Press)
Džon Braun protiv Crvene zvezde (©MN Press)

Najbolji kradljivac Evrolige napustio Uniks, ne može u Australiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 12:59

Džon Braun se rastao sa ekipom iz Kazanja, ali nije pronašao novi klub

Kako prenosi litvanski BasketNews, Džon Braun više nije član Uniksa. Bio je pod ugovorom sa klubom iz Kazanja do kraja naredne sezone, ali je iskoristio mogućnost da promeni sredinu zbog suspenzije ruskih klubova iz evropskih takmičenja. Imao je dogovor sa Pert Vajldketsima, ali neće karijeru nastaviti u Australiji.

Veliki broj stranaca je napustio Uniks kada je obelodanjeno da su zbog rata u Ukrajini klubovi iz Rusije isključeni iz međunarodnih takmičenja. Braun je digao sidro, ali je ostao pod ugovorom sa klubom. Više mu ni to nije prepreka.

Izabrane vesti

Očekivalo se da će karijeru nastaviti u NBL, ali mu je odbijen zahtev da nastupa u tom takmičenju. Nije uspeo da dobije neophodan međunarodni sertifikat ("Letter of Clearance") na vreme, Vajldketsi su uložili žalbu, ali čelnici lige nisu hteli da naprave izuzetak.

"Iako bi voleli da vidimo Džona Brauna u NBL, intengritet takmičenja mora biti na prvom mestu", istakao je komesar NBL Džeremi Lolidžer u zvaničnom saopštenju.

Sjajni krilni košarkaš tako postaje slobodan igrač. Iza sebe ima impresivnu debitantsku sezonu u Evroligi. Prosečno je beležio 10,3 poena, 4,8 skokova, 1,2 asistencije i 2,8 ukradenih lopti po meču (25 nastupa). Postavio je rekord po broju ukradenih lopti na jednoj utakmici u elitnom takmičenju (sedam protiv Barselone), na sedam utakmica imao je makar pet ukradenih lopti. Postao je i rekorder takmičenja po broju ukradenih lopti tokom jedne sezone, kada je premašio učinak Manua Đinobilija (64).

Profesionalnu karijeru počeo je u Virtus Romi, igrao potom za Trevizo i Brindizi, pre nego što je 2020. godine potpisao za Uniks. Sa timom iz Kazanja igrao je finale Evrokupa, bio uvršten i u drugi najbolji tim takmičenja minule sezone, a proglasili su ga i najboljim defanzivcem VTB lige.


tagovi

Džon BraunUNIKSAustralijaNBLPert Vajldkets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara