Kajri Irving i njegove Najki patike (©AFP)
Kajri Irving i njegove Najki patike (©AFP)

Najki digao ruke od Kajrija: Ostaje bez 13.000.000 dolara godišnje i linije sjajnih patika

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 16:45

Irvinga čeka burno leto 2023. godine

Turbulentna sezona je iza Kajrija Irvinga. Mađioničar sa loptom propustio je dobar deo utakmica Bruklin Netsa jer je uporno odbijao da se vakciniše. Bio je na ivici ambisa, ali se situacija sa pandemijom stišala, pa je u poslednji čas dobio priliku da ponovo obuče dres tima iz Berklejs centra. Umeo je da odigra sjajno, ali u plej-ofu nije uz pomoć Kevina Durenta uspeo da odvede ekipu Stiva Neša dalje od prve runde. Usledile su brojne kritike, a kako stvari stoje pred NBA šampionom je neizvesna budućnost.

Naime, Irving bi leta 2023. godine mogao da postane slobodan agent, ali i da ostane bez prihoda od kompanije Najki. Proizvođač sportske opreme je navodno odlučio da ne produži saradnju koja traje zaključno sa sezonom 2022/23 za iskusnim plejmejkerom.

Izabrane vesti

Irving je u NBA stigao kao prvi pik na draftu leta 2011. godine, a tri godine kasnije je prvi put parafnuo ugovor sa kompanijom Najki. Njegove patike bile su među najprodavanijim, a na jesen se očekuje nova linija. Po svemu sudeći i poslednja.

"Ne želimo da komentarišemo ugovore na osnovu glasina i spekulacija. Kajri ostaje sportista Najkija", rekli su iz jednog od vodećih američkih proizvođača sportske opreme.

Adrijan Vojnarovski prenosi da će Najki u budućnosti verovatno sarađivati sa Kajrijem na retro izdanjima patika iz prethodnih kolekcija, ali se ne očekuju da nastave saradnju na novim dizajnima.

Prema informacijama Forbsa iz 2019. godine, Irving je parafirao saradnju na 11.000.000 dolara godišnje sa Najkijem, a američki mediji tvrde da mu je zarada skočila na 13.000.000 evra. Na tu svotu od leta 2023. godine neće moći da računa. Ipak, procene su da od drugih kompanija sa kojima ima ugovore (Pepsi, Skalkendi) zarađuje još 5.000.000 do 7.000.000 evra.

Neizvesno je i da li će ostati u Bruklinu naredne sezone. On ima opciju da produži saradnju na još godinu dana za 37.000.000 dolara, ali ukoliko to učini za godinu i kusur dana će u slobodne vode. Videćemo da li će već u narednom periodu pokušati da pronađe novo uhlebljenje i višegodišnju saradnju. Netsi mogu da mu ponude još četiri godine za 248.000.000 dolara, ali je teško poverovati da će posle svega to učiniti. Irving je zbog propuštanja utakmica ostao kraći za 14.500.000 dolara.


tagovi

Kajri IrvingNajki

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara