Kajri Irving (©AFP)
Kajri Irving (©AFP)

Najki prekinuo saradnju sa Irvingom

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 10:58

Nastavlja se brodolom zvezde Bruklin Netsa

Poslednjih godina košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving je češće u žiži javnosti zbog poteza van terena, nego na njemu. Prošle je odbijao da se vakciniše na virus korona, a sada se našao na meti žestokih kritika pošto je na društvenim mrežama podelio kontroverzni antisemitski film. Bruklin ga je suspendovao na najmanje pet utakmice bez plate i tako uskratio za 1.259.000 dolara nakon čega je uputio javno izvinjenje, ali tu nije kraj posledicama. Kako je i zvanično obelodanjeno, Najki je prekino saradnju sa američkim plejmejkerom.

Svetski poznati brend je još tokom sage oko vakcinacije odlučio da ne produži saradnju sa bivšim NBA šampionom koja je isticala narednog leta. Posle novog gafa 30-godišnjeg košarkaša preduzela je oštrije mere i stavila tačku na saradnju koja je ostvarena još 2011. godine, kada su ga Klivlend Kavalirsi odabrali kao prvog pika na draftu.

Izabrane vesti

"U kompaniji Najki verujemo da nema mesta govoru mržnje i osuđujemo svaki oblik antisemitizima. Duboko smo razočarani i tužni zbog ove situacije i uticaja koji je ostavila na sve", stoji u zvaničnom saopštenju američke kompanije.

Ne samo da je Najki odlučio da raskrsti sa Irvingom, već neće ni u prodaju pustiti poslednju patiku iz njegove dizajnerske linije "Kajri 8". Prvobitno je planirano da se sa prodajom krene osmog novembra, ali sada je jasno da se to neće desiti. Američki mediji ističu da i da će košarkašima koji nose obuću sa Irvingovim potpisom najverovatnije biti sugerisano da to prestanu da rade na zvaničnim utakmicama.

Prva originalna Najki patika sa Kajrijevim imenom puštena je u prodaju 2014. godine, a čitava linija košarkaša Bruklina godinama je jedna od najprodavanijih. Procena je da je od američkog proizvođača opreme Irving zarađivao oko 11.000.000 dolara godišnje.



tagovi

Kajri IrvingNajki

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara