Najprecizniji šuter Evrope u Torontu: Met Tomas potpisao trogodišnji ugovor

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.07.19. | 18:55

Amerikanac je prethodne sezone osvojio Evrokup sa ekipom Valensije

Ono što se prethodnih dana pominjalo, danas je dobilo zvaničan epilog. Ovosezonski košarkaš Valensije, Met Tomas, zvanično je potpisao za šampione NBA lige, Toronto Raptorse. Američki košarkaš će tako tri naredne godine provesti u Kanadi, pošto je odlučio da se ipak rastane sa španskim klubom. Finansijski detalji ugovora, zbog politike kluba, nisu javno saopšteni.

Tomas je prethodne dve sezone proveo igrajući u Španiji gde je u proseku postizao 12 poena po utakmici uz 1,6 asistencija za oko 21 minut proveden na terenu u svim takmičenjima. Imao je fantastičan procenat šuta (51,4%), a ništa slabiji nije bio ni sa distance gde ima neverovatnih 48,1% uspešnosti.

Izabrane vesti

Inače, poznata američka kompanija koja se bavi analizom i obradom košarkaških podataka, Sinerdži Sports, objavila je jedan zanimljiv podatak vezan za budućeg košarkaša Toronta. Naime, on je bio najbolji šuter van NBA lige, pošto je pogodio 82% skok-šuteva nakon dodavanja saigrača, odnosno 99% šuteva kada je bio ostavljen potpuno sam. Podatak za svako poštovanje.

Pre Valensije, Met Tomas je nastupao za španski Obradoiro gde je imao prosek od 15,4 poena po utakmici, 2,4 asistencije i 2,4 skoka za 26 minuta provedenih na terenu. Koledž karijeru proveo je u Ajova Stejtu gde je igrao četiri godine, a u proseku je skupljao 8,5 poena po meču uz 3,1 skok.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara