Najveća zver evropske košarke: Hauard finišao sezonu novom 30+ partijom, sa njim se sanja o nemogućem

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 23:05

Baskonija pobedila na gostovanju u Bolonji, za plej-of u Beogradu protiv Makabija

Podarila nam je aktuelna sezona mnoge velike evroligaške priče. Majk Džejms postao je najbolji strelac u istroji Evrolige, Najdžel Hejs Dejvis dao je najviše poena na jednoj utakmici, ali je najveća senzacija sezone Markus Hauard. Stigao je Amerikanac u Vitoriju sa statusom igrača koji nije ostavio dublji trag u NBA ligi i prilična nepoznanica najvećem broju ljubitelja evropske košarke. Ne da je uspeo da doprinese uspesima Baskonije na evropskoj sceni, već je postao najbolji strelac Evrolige u ligaškom delu.

Ekipa Duška Ivanovića trijumfovala je na gostovanju u Bolonji protiv Virtusa 95:91 i tako završila na osmoj poziciji, a Hauard je i na trećoj uzastopnoj utakmici dao više od 30 poena. Pošto je spakovao 35 Realu, a zatim 36 Valensiji, bes je iskalio i u Italiji, pošto je duel u Paladoci završio sa 34 poena. Na nivou cele sezone davao 19 poena u proseku, što je 0,3 od drugog strelca Majka Džejmsa. Baskonija će u u utorak gostovati u beogradskoj Areni protiv Makabiju u direktno okršaju za plasman u plej-in, a u slučaju poraza imaće popravnu šansu na svom terenu protiv pobednika meča Anadolu Efes - Virtus Bolonja.

Izabrane vesti

Teško je pao navijačima Partizana poraz Reala od Baskonije u prethodnoj rundi, nadali su se da bi u slučaju trijumfa evropskog šampiona nad timom iz Vitorije, crno-beli mogli da sačekaju još jedan poraz španskog predstavnika i tako se plasiraju u plej-in. Ispostavilo se da su nadanja u neuspehe Baskonije bila uzaludna, pošto je posle pobede u prestonici, trijumfovala i na gostovanju u Bolonji. Markus Hauard je ponovo briljirao, a najveću pomoć imao je u liku Vanje Marinkovića. Srpski reprezentativac meč je završio sa 17 poena. Kodi Miler Mekintajer je poznat kao vrsni asistent, ali se sada pokazao i kao koristan košgeter. Bugarski reprezentativac dao je 16 poena, dok je nezaobilazni Čima Moneke dodao 12.

Imao je Virtus deset poena prednosti u jednom momentu (64:54), na krilima Ifea Lundberga i Marka Belinelija, a onda je Hauard ubacio u petu i sve rešio. Sa Markusom u timu, Duško Ivanović ima svako pravo da sanja o nemogućem do kraja sezone, a već će beogradski duel protiv Makabija u utorak pokazati može li da to sve nastavi.

EVROLIGA - 34. kolo

Četvrtak

Monako – Bajern Minhen 89:85

/Dijalo 20 – Edvards 26/

Žalgiris – Real Madrid 62:64

/Evans 14 – Musa 17/

Anadolu Efes – Crvena zvezda 100:55

/Brajant 26 – Giedraitis 11/

Makabi Tel Aviv – Olimpija Milano 92:86

/Boldvin 18 – Lo 13/

Panatinaikos – Alba 84:75

/Nan 28 - Kumađe 13/

Petak

Olimpijakos - Fenerbahče 69:69, posle produžetka 84:81

/Kenan 27 - Hejs 21/

Virtus Bolonja - Baskonija 91:95

/Lundberg 18 - Hauard 34/

Partizan - Valensija 79:66

/Naneli 19 - Odželej 17/

Asvel - Barselona 76:72

/Lovernj 20 - Jokubaitis 12/




tagovi

BaskonijaVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara