Marko Kešelj dobija teren u Beogradu
Marko Kešelj dobija teren u Beogradu

Nastavlja se velika Mozzart akcija „Sto terena za jednu igru“, Beograd dobija teren posvećen Marku Kešelju

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 13:48

Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak 19. jun u 19 časova na adresi Kraljice Natalije 43

Košarkašku karijeru gradio je u brojnim evropskim klubovima, sa čuvenim Dudom Ivkovićem u dresu Olimpijakosa podigao je pehar Evrolige, a sa juniorskom reprezentacijom doneo je zlato našoj zemlji. U čast košarkaškog asa Marka Kešelja u velikom finalu čuvene Mozzartove akcije „Sto terena za jednu igru“ biće otvoren teren na Učiteljskom fakultetu.

Svečano otvaranje 96. obnovljenog košarkaškog terena zakazano je za ponedeljak 19. jun u 19 časova, u Beogradu kod Učiteljskog fakulteta na adresi Kraljice Natalije 43.

Izabrane vesti

Prve košarkaške korake Kešelj napravio je u Beogradu, a profesionalnu klupsku karijeru počeo da gradi na parketu čuvene Mege. Njegove sjajne asistencije pamte se u redovima Đirone, Kelna, Olimpijakosa, Valensije, dok je u zasluženu sportsku penziju otišao iz redova crveno-belih. Kešelj je osvajač brojnih trofeja u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, a u kolekciji ima zlato sa juniorskom reprezentacijom na Svetskom prvenstvu 2007. godine, zlato sa reprezentacijom do 20 godina sa Evropskog prvenstva u Rigi 2008. godine i zlatnu medalju sa Univerzijade u Beogradu 2009. godine.

"Pozivamo sve Beograđane da dođu na druženje sa Markom Kešeljem i zajedno sa nama otvore 96. teren u okviru Mozzartove velike akcije. Cilj nam je da mladim talentima jednog od najomiljenijih sportova u Srbiji omogućimo što bolje uslove za dalji razvoj i napredak, u nadi da ćemo jednog dana pratiti njihove bravure na parketu u dresovima reprezentacije. Akcija je nastala sa željom da se promovišu prave vrednosti – zdrav život, socijalizacija mladih, timska igra i ono što odlikuje prave šampione - sportski duh i kad se gubi i kad se pobeđuje“, istakao je Borjan Popović, upravitelj Fondacije Mozzart.

Svečanom presecanju vrpce prethodiće revijalna utakmica pionira KK Radnički i KK Crvena zvezda, a biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki za koje će se zainteresovani prijavljivati na samom terenu. Najuspešniji šuteri će osvojiti vredne nagrade, ali će i svakim pogotkom doprineti uvećanju sume koju će kompanija Mozzart na kraju donirati u humanitarne svrhe


tagovi

100 terena za jednu igruMarko Kešelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara