(©Starsport)
(©Starsport)

Navaro delio lekcije, Šarasu bride obrazi: Unikaha razmontirala Barselonu u Palau Blaugrani

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 23:24

Karter vodio tim iz Malage do brejka u Kataloniji…

Golgotu prve utakmice Barselona je priživela u Palau Blaugrani. U drugoj – nije! Unikaha je Nastavila da zagorčava život katalonskom klubu, ali ovoga puta nije posustala u završnici. Izgurala je do kraja i na krilima fenomenalnih Tajsona Kartera i Tajlera Kalinoskog napravila brejk – 88:79.

Najveći španski klubovi su – a i većina iz košarkaškog sveta – videli El Klasiko u finalu, no pitanje je hoće li biti igran. Jer, nije samo do Barselone. Trese joj se tlo pod nogama, ali trese se i Real Madridu. “Mali” bi mogli da pokvare ono što su zamislili “veliki”. Tim iz Malage je krenuo stopama Huventuda, ponovo je su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa zaribali u bitnoj utakmici.

Izabrane vesti

Prečesto se dešava litvanskom stručnjaku da zakaže u utakmicama sezone. Nisu više to izolovani slučajevi i sve češće ogromne amplitude protivnici koriste. Katalonski klub je gotovo celu utakmicu bio u zaostatku, jedino se u trećem periodu konsolidovao, uspeo da povede, ali dobra igra bila je kratkog daha. Ekspresno je izgubila nit.

Barseloni je pretila prava katastrofa. Imala je Unikaha i 18 poena prednosti u odlučujućoj četvrtini i nemoćan je bio domaćin u tim trenucima. Nije bio u stanju mnogo toga da promeni, samo da ublaži poraz. Ibon Navaro delio je lekcije u palau Blaugranu od koga Šarunasu Jasikevičijusu bride obrazi. Ako sve ostane na jednom porazu u polufinalnoj seriji – biće dobro za Blaugranu.

Ali, posledice bi mogle da budu dalekosežne… Mnogo toga u igri Katalonaca ne štima i očigledno da najavljeno rezanje budžeta utiče na ekipu.

Tajsona Karter je u prvom poluvremenu nosio Unikahu, ponajviše zahvaljujući njemu je tim iz Malage imao prednost. I u nastavku je dao doprinos, međutim, kada se utakmica lomila, ključevi su u fazi napada bili kod Tajlera Kalinoskog i Kendrika Perija. Njih dvojica su, kao i bugarsko krilo David Kravič, ubacili 13 poena, a rudarski posao odradio je Melvin Edžam, koji je upisao sedam poena i devet skokova.

Do poluvremena je Barselona držala priključak, bila je u igri, u nastavku ni blizu da odbrani domaći teren. Nikola Kalinić je u prvom delu meča bio nezaustavljiv, imao je devet poena i bio najefikasniji u domaćem sastavu. Sve je pogodio, ali u nastavku nije uzimao šuteve. Držao se po strani, malo ga je i Šarunas Jasikevičijus hladio i to se negativno odrazilo na ekipu.

Tek u završnici, kada je Unikaha napravila nedostižnu razliku, srpsko krilo je uzelo šuteve i baš kao u prvom poluvremenu ih pogađalo. Završio je meč Nikola Kalinić sa 14 poena, a efikasniji od njega kod Blaugrane bio je samo argentinski plejmejker Nikolas Laprovitola. Ubacio je 19 poena i imao po tri skoka i asistencije.

ŠPANSKO PRVENSTVO – POLUFINALE:

Petak

Barselona – Unikaha 79:88 /1-1 u seriji/

/Laprovitola 19 – Karter 19/

Subota

18.30: Huventud – Real Madrid /1-1 u seriji/



tagovi

KK BarselonaUnikahaACB ligaNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara