©AFP
©AFP

NBA legende saglasne: Jokićev košarkaški IQ je ono što ubija Majami

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 09:48

Srbin u prvom planu posle nove pobede Denvera

Košarkaši Denvera stigli su na korak od prvog šampionskog prstena u NBA ligi. Još jednim trijumfom poveli su 3:1 u seriji protiv Majamija i došli u situaciju da slavlje overe na svom terenu u narednoj utakmici. Do danas, u 35 od 36 situacija klubovi koji su vodili 3:1 u seriji ostvaili su uspeh, a na putu do istorije NBA legende nemaju dilemu da je prednost na strani Nagetsa.

Izabrane vesti

"Denver je trenutno bolji tim od Majamija. Demonstrirali su u dosadašnjoj seriji da sve što može Majami mogu i oni i to bolje", rekao je Ajzea Tomas posle utakmice.

Nekadašnjki plejmejker, ali i njegov sagovornik u analaizi Džamal Kraford potom su akcenat usmerili na Nikolu Jokića.

"Denver ima najboljeg igrača u seriji. Imaju Džokera... Ne mogu da kažem da je on najveći visoki igrač koji je ikada igrao, ali Jokić je jedan od najpametnijih centara koji su stali na parket. Ima odgovor na svaki problem koji mu zadate.Ukoliko igrate jedan na jedan on može da vas prođe, uoliko ga udvojite - on će asistirati, a ako igrate zonu on će pronaći slabiju stranu. Nesebičan je i čita odbranu bolje nego bilo koji plejmejker. Centri pre njega su bili dobri u ofanzivi, ali niko nije mogao da tako dobro organizuje igru. Govorim o inteligenciji. Tačno zna šta da uradi, kako da nađe rešenje za odbranu rivala", rekao Tomas.

Komplimente na račun Srbina nije štedeo ni Džamal Kraford.

"Razlika između njega i drugih igrača je što oni pre svega poentiraju, dok je Jokiću poslednje da postigne pogodak. Igra skroz drugu igru. Kako da pročitate Jokićevu igru kada nikada ranije niste videli nešto slično, on ima nešto što nemaju mnogi plejmejkeri. On je toliko dobar da i ne igra protiv košarkaša Majamija već protiv Spolstre", kazao je Kraford na čije se reči nadovezao Tomas:

"Jokićev košarkaški IQ je to što ubija Majami".


tagovi

Nikola JokićAjzea TomasDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara