Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

NBA liga birala najbolje Evropljane: Dončić ispred Jokića i Stojakovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 16:31

Izabrano je 10 igrača koji su podeljeni u prvu i drugu petorku gde se nalaze oba Srbina

NBA liga u jubilarnoj 75. sezoni nastavlja da deli priznanja. Pošto su odabrali najboljih 75 igrača u istoriji lige, koncentrisali su se sada na Evropu. Naime, odabrane su dve petorke najboljih igrača. Među 10 igrača ima dva srpska internacionalca. Nikola Jokić i Predrag Stojaković. Obojica su u drugoj petorci.

U prvoj petorci nalaze se dvostruki MVP NBA lige Janis Adetokunbo, trostruki Ol-star igrač Luka Dončić, dvostruki NBA šampion Pau Gasol, šampion NBA lige iz 2011. godine Dirk Novicki i četvorostruki NBA šampion Toni Parker.

Izabrane vesti

Najviše glasova dobio je bivši nemački košarkaš Novicki, koji je trenutno šesti najboji strelac NBA lige svih vremena.

Drugu petorku evropskih igrača pored Jokića i Stojakovića čine i hrvatski igrači Toni Kukoč i Dražen Petrović, kao i Litvanac Arvidas Sabonis.


Najbolje timove birali su navijači iz Evrope, kao i više od 40 predstavnika evropskih medija, emitera, uticajnih i poznatih ličnosti.

Glasovi navijača su činili 50 odsto konačnog rezultata, dok su ostali predstavnici odredili preostalu polovinu.

"Evropski igrači iz prošlosti i sadašnjosti ostavili su neizbrisiv uticaj na NBA i košarku uopšte. Dok slavimo našu značajnu sezonu 75-ogodišnjice, srećni smo što odajemo priznanje za 10 najboljih evropskih igrača svih vremena, koji su svi inspirisali generacije ljubitelja Lige širom Evrope i sveta", rekao je NBA šef za angažovanje i direktan pristup fanovima u Evropi i na Bliskom Istoku Džordž Ajvazoglu.

U prethodnim glasanjima tim Čikago Bulsa od 1995. do 1998. godine proglašen je za najbolju NBA dinastiju, dres Toronta iz sezone 1998/99. je dobio nagradu za najbolji dres svih vremena, a za najbolji evropski NBA momenat proglašena je liderska igra Novickog, koji je 2011. godine vodio Dalas do preokreta i pobede u finalu nad Majamijem.



tagovi

Nikola JokićPredrag StojakovicNBA ligaLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara