Kevin Durent (©AFP)
Kevin Durent (©AFP)

NBA predlozzi: Durant, Halibarton i Stjuart vode u plus

Vreme čitanja: 4min | pon. 31.10.22. | 14:38

Čudno zvuči, ali Kingsi favoriti u Šarlotu

Sedam je utakmica večeras na NBA programu. Zahvaljujući činjenici da se kod nas promenilo računanje vremena na zimsko, a u SAD se to još nije dogodilo, počeci mečeva su sat vremena ranije po našem vremenu pa prve utakmice večeras, Šarlot - Sakramento i Vošington - Filadelfija, počinju u koliko-toliko pristojnom terminu, tačno u ponoć. Posle toga se igra još pet mečeva, a mi vam donosimo nekoliko naših saveta za klađenje...

ŠARLOT HORNETS - SAKRAMENTO KINGS (klađenje na meč, tip dva, kvota 1,80)

Izabrane vesti

Definitivno nije lako nikada savetovati nekome da se kladi na pobedu Sakramenta. Kingsi su i u ovu sezonu ušli konfuzno, s mnogo problema vidljivih na svakom koraku, ali su u poslednjoj utakmici, posle četiri poraza, uspeli da pobede Majami, pa sada imaju skor 1-4. Iako su i dalje previše zavisni od Dijerona Foksa i Domantasa Sabonisa, imaju dobrog rukija Kigana Marija i Kevina Hertera koji je došao iz Atlante, a njih dvojicu, uz Dejviona Mičela, uživanje je gledati. Sigurni smo da će da se u Sakramentu potrude sledećih godina da unište i ovu ekipu, ali do tada ipak mislimo da bi mogli da dođu do pobede protiv Šarlota. Nisu Kingsi nešto bolji od Hornetsa nego je Šarlot jednostavno oslabljen - u sezonu su ušli bez Majlsa Bridžesa koji čeka presudu zbog nasilja u porodici, a sada im je povređen i Lamelo Bol. Jednostavno, koliko god da Sakramento ima problema, Šarlot ih ima više.

KEVIN DURENT (broj poena na meču 30,5, tip više, kvota 1,85)

Muči se i Bruklin koji je u sezonu ušao sa skorom 1-5 što niko nije očekivao bez obzira na sve probleme koje su imali Netsi tokom leta. Poslednji poraz upisan je baš protiv Indijane, protiv koje Bruklin igra i večeras, a posle tog meča dogodili su se neki krizni sastanci unutar tima, a i trener Stiv Neš je javno pričao o nedostatku zalaganja u ekipi. Kada se to uzme u obzir, onda smo sigurni da će Bruklin da uradi sve što može da se večeras osveti Indijani i dođe do pobede, a za to će im biti ptoreban odlični Kevin Durant koji ionako igra dobru sezonu. Na proseku je od 32 poena, a u četiri od šest utakmica ove sezone je prebacio večerašnju marginu. Najmanje poena na nekoj utakmici bilo je 26 i to upravo protiv Indijane. Sada ide na više od toga.

TAJRIS HALIBARTON (broj poena na meču 21,5, tip više, kvota 1,85)

Dok će Durant da vodi Bruklin, Indijanu će na drugoj strani da vodi Tajris Halibarton. Njega su Pejsersi dobili praktično na poklon od Sakramenta, on je i u drugom delu prošle sezone pokazao da može da bude vođa ekipe, a ove je to potvrdio s prosekom od 23,4 poena, 10 asistencija i 4,1 skoka po utakmici.

Halibarton igra sjajno, od sedam ovogodišnjih utakmica u njih pet je prebacio večerašnju marginu, a Bruklinu je pre dva dana postigao 26 poena. Netsi nisu poznati kao odbrambena ekipa i sigurno je da će Halibarton da ima mnogo prostora i večeras. A to znači da bi mogao lako da ode u 'više'...

AJZEJA STJUART (broj poena na meču 12,5, tip više, kvota 1,85)

Obično smo na ovom mestu od početka sezone imali Bojana Bogdanovića koji igra odlično u Detroitu i koji je valjda u svakoj utakmici otišao u 'više'. Mislili smo hrvatskog reprezentativca da stavimo i danas u naše predloge, ali da ne bi bili dosadni ipak smo se odlučili na jednog drugog igrača Pistonsa koji takođe izgleda dobro ove sezone. Ajzeja Stjuart je u svoje prve dve godine u NBA ligi pokazao da je dobar skakač i odbrambeni igrač, a ove je dodao i mnogo toga u napadu. Sa 8,3 poena iz prošle sezone skočio je na 13,4 u ovoj, a vidi se da je radio na šutu spolja, pa nije čudno ni što je pogodio poneku trojku u svakoj utakmici. Nije Stjuart najveća pretnja sa spoljnih pozicija, ali ne može da bude ignorisan. Iako će večeras da igra protiv Milvokija koji forsira črvstu odbranu pod košem, borbenost Stjuarta i činjenica da u svakoj utakmici bez problema izbori prosečno 6,3 slobodnih bacanja koje realizuje sa 72,7 odsto preciznosti govori nam da bi i danas mogao da prebaci ovu marginu.

*******

Opet možete međusobno da vezujete sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinujete ih sa ostatkom kompletne ponude

*******


tagovi

predlozziNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara