NBA timovi prelaze sa reči na dela: Lejkersi gledaju ka Čikagu, Niksi spremili četiri igrača za trejd

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.12.22. | 16:16

Od danas klubovi iz najjače lige sveta mogu da razmenjuju i igrače koji su letos potpisivali ugovore

Bliže se novogodišnji i božićni praznici, a to po pravilu znači i da se sprema erupcija na NBA tržištu. Timovi su imali par meseci da sagledaju situaciju i uoče šta im je potrebno da se poboljšaju pred ključne borbe, a od danas će moći da razmenjuju igrače koji su letos potpisivali ugovore.

Čak 79 košarkaša tako ulazi u jednačine generalnih menadžera širom najjače lige sveta, među koijma su najplaćeniji Džejms Harden iz Filadelfije i Džejlen Branson iz Njujorka. Mada je prilično jasno da oni neće menjati sredinu skorije.

Izabrane vesti

Rok za razmene je deveti februar, pa je jasno da ima još dovoljno vremena da se donesu prave odluke, ali se u poslednje vreme, očekivano, pojavljuje sve veći broj glasina.

Čini se da su Los Anđeles Lejkersi u centru svih zbivanja. Još od prošle sezone se priča o potencijalnom rastanku sa Raselom Vestbrukom, ali je jasno da će Robu Pelinki i saradnicima biti potrebna kompleksna formula kako bi se otarasili njegovog ogromnom ugovora (u poslednjoj godini ugovora, teškoj preko 47.000.000 dolara).

U poslednje vreme se kao prva želja Jezeraša izdvojio košarkaš Čikago Bulsa Zek Levin. Pelinka može da ponudi dva pika prve runde, ali je pitanje da li će to biti dovoljno.

Pisalo se i ranije o ideju da razmene Vestbruka za Demara Derozana i Nikolu Vučevića sa Čikagom, što deluje i kao realnija opcija, posebno jer Bulsi zasad ne planiraju da produže ugovor iskusnom crnogorskom centru.

Ipak, sve će zavisiti od ambicija tima iz Vetrovitog grada koji nije najbolje počeo sezonu (11-16). Ukoliko odustanu od jurnjave za plej-of pozicijama, mogli bi da se rastanu sa nekim od ključnih igrača kako bi se opskrbili pikovima za bolju budućnost.

Lejkersi su i u priči sa Njujork Niksima koji bi mogli da stave na tržište Evana Furnijea, Derika Rouza, Kema Rediša i Imanuela Kviklija. Navodno bi Rediš u paketu sa Furnijeom mogao put Grada anđela. Tim iz Medison Skver Gardena mašta o Eriku Gordonu iz Hjustona kojem se ne žuri preterano da napravi bilo kakav dogovor, iako uspešno sedi pri dnu NBA lestvice u ambiciji da se domogne što bolje pozicije na narendom draftu. Navode američki mediji da bi Roketsi pristali da ga se odreknu za pika prve runde.

Sastav iz Stejpls centra je pokazao interesovanje i za iskusnog hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, ali Detroit Pistonsi po svemu sudeći nisu zainteresovani da se rastanu sa sjajnim šuterom. Zadovoljni su njegovim izdanjima, planiraju od naredne sezone da se upuste u borbu za mesta u doigravanju sa Bojanom u svojim redovima, pa se šuška da mu spremaju i novi ugovor.

Za razliku od Bogdanovića, Detroit bi mogao da pusti Sadika Beja. Ovaj 23-godišnji krilni košarkaš nije u potpunosti ispunio očekivanja u Mičigenu, iako je umeo da blesne i pokazao visok potencijal, ali uz previše oscilacija za ukus trenera Dvejna Kejsija. Pročulo se da bi mogao da dobije odrešene ruke, ukoliko u zamenu za njegove usluge neko ponudi pika prve runde.

Uz Beja bi Pistonsi pristali i na rastanak sa Nerlensom Noelom i Alekom Burksom, a potonji je - triput pogađajte - povezivan sa prelaskom u redove Los Anđeles Lejkersa.

Jedna od najnovijih informacije je da su Indijana Pejsersi zainteresovani za Džona Kolinsa iz Atlante. Traže kvalitetnog krilnog centra kojeg bi pridružili talentovanom tandemu Tajris Haliburton - Benedikt Maturin. Ipak, klub iz Indijanapolisa je timovima zainteresovanim za usluge Majlsa Tarnera poručio da nije u potpunosti odustao od ideje da mu ponudi produžetak saradnja, pa bi u tom slučaju mogao da odustane od interesovanje za Kolinsa.

Šuška sa i da bi Jakob Peltl mogao da napusti San Antonio. Sparsi nisu potpuno nezainteresovani da ga zadrže, ali nisu spremni da mu ponude 25.000.000 dolara po sezoni (mogao bi da traži od 15-25.000.000), koliko bi u najboljem slučaju Austrijanac, kojem ističe ugovor na kraju sezone, mogao da traži

Zato se pojavila priča da su Toronto Reptorsi zainteresovani da ga vrate. Pustili su ga u Teksas zajedno sa Derozanom u zamenu za Kavaja Lenarda (i osvojili titulu), ali su nastavili da prate njegov razvoj. Peltl je bio u senci Lamarkusa Oldridža i Pau Gasola, ali je vremenom dobijao sve veću ulogu. Za njegove usluge je ranije interesovanje pokazivao i Čikago, a stidljivo se pominje i Boston.




tagovi

Los Anđeles LejkersČikago BulsRasel VestbrukDemar DerozanNikola VučevićNjujork NiksEvan FurnijeErik GordonHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara