Majk Braun i Čonsi Bilaps (©AFP)
Majk Braun i Čonsi Bilaps (©AFP)

NBA treneri se slažu: Evrobasket idealna priprema za NBA sezonu

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 17:55

Čonsi Bilas i Majk Braun posetili Evropsko prvenstvo kako bi ispratili igrače svojih timova Jusufa Nurkića i Domantasa Sabonisa

Okupio je Evrobasket u Nemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji neke od najboljih igrača i trenera na planeti. Zvezde NBA i Evrolige bore se za zlatnu medalju, a iz prvih redova ih prate brojna poznata lica iz sveta košarke. Tako je Greg Popović ispratio duel Grčke i Italije, a kako bi videli svoje igrače na delu u Kelnu su stigli i treneri Portlanda i Sakramenta Čonsi Bilaps i Majk Braun.

Bilaps je došao da podrži prvu zvezdu reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusufa Nurkića koji je odlično otvorio turnir (20 poena i 5,5 skokova na prve dve utakmice u proseku), dok Braun pruža podršku novom centru Kingsa Domantasu Sabonisu (9,7 poena i 7 skokova na prva tri nastupa u proseku).

Izabrane vesti

Obojica su oduševljeni, a Bilaps smatra da selekcija BiH može do osmine finala.

"Došao sam da podržim bosansku zver, velikog Nurka", rekao je sa osmehom i nastavio: "Drago mi je što mogu da podržim tim. Odlično su vođeni i ostvarili su veliku pobedu na startu (protiv Mađarske, prim. aut.). Igraju veoma dobro, krasi ih odlična hemija. Nurkić je veliki, jak i teško ga je čuvati. Imaju dobre šanse".

Veliki broj NBA igrača je na smotri najboljih Starog kontinenta i bivši NBA as, od prošlog leta i prvi trener Trejl Blejzersa, uživa u vrhunskoj košarci. Ističe i da mu je drago što igrači igraju ozbiljne i jake utakmice tokom leta, umesto da individualno treniraju i spremaju se za NBA sezonu.

"U NBA je veliki broj evropskih igrača i ponosno odlaze kući kako bi igrali za svoju zemlju. Mislim da je to predivna stvar. Dobro je videti ih ovde u velikom broju. Volim kada igrači samo igraju. Brojni igrači preko leta samo rade sa individualnim trenerima i na terenu. To je u redu, ali meni je draže kada igraju. Čak i momci koji nisu ovde, voleo bih da kod kuće igraju protiv dobrih igrača. Volim kada momci idu da igraju za državne timove. Ovde se igra na pravi način sa jasno postavljenim ciljevima i zbog tog iskustva uđete u formu", rekao je Bilaps, prenosi BasketNews.

Pogodi najduži tiket i osvoji teren

Trenutni lider ima 14 parova. Da li možeš bolje?

Sa njim se slaže i šef struke Kraljeva iz glavnog grada Kalifornije. Braun uživa na Evropskom prvenstvu i poput Bilapsa veruje da je učešće na Evrobasketu idealna uvertira za NBA sezonu.ž

"Bez sumnje. Nema ništa bolje nego da se za NBA sezonu spremate igrajući i trenirajući na nivo na ovakvom nivo. Uvek postoji briga zbog povreda, ali ovi momci sa velikom strašću igraju za svoje zemlje da je teško ne podržati ih. Želite da radite ono prema čemu gaje strast, jer to je život", rekao je Braun za Eurohups.

Malo je nedostajalo da Sakramento ima dva predstavnika na evropskoj smotri, ali na kraju nije uspeo da se dogovori sa zvezdom bugarske reprezentacije Sašom Vezenkovim.

"Nadali smo se da bi mogao da dođe kako bi se bolje upoznali, ali imao je druge obaveze preko leta, posebno sa reprezentacijom. Imamo pravo na njegove usluge, pa ćemo mu se opet okrenuti narednog leta. Krupan je i polilvalentan. Može da šutira, veteran je i pametan. Zna kako da igra košarku".

Prisetio se Braun i Saše Pavlovića sa kojim je sarađivao u Klivlendu. Za bivšeg košarkaša Partizana vežu ga samo lepe uspomene.

"Mnogo talentovanih momaka dolazi iz Evrope. Sećam se Saše Pavlovića kojeg sam trenirao u Klivlendu. Mislim da je mogao da igra duže, da ima veću ulogu u NBA. Uživao sam radeći sa njim", istakao je Braun.


tagovi

Čonsi BilapsMajk BraunPortland TrejlblejzersSakramento KingsJusuf NurkićDomantas SabonisEvrobasket 2022Saša Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara