Kristaps Porzingis (AFP)
Kristaps Porzingis (AFP)

NBA večeras: Jednorog bi mogao da bude raspucan

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.11.21. | 17:26

Šta na tikete?

Nova sreda, novih 11 NBA utakmica. Iz dana u dan se nižu zanimljivi mečevi u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a večeras su verovatno najzanimljiviji okršaji Atlante i Bostona, Šarlota i Vošingtona, te Milvokija i Lejkersa. U celoj priči mi vam još jednom donosimo savete za par opklada iz današnje ponude.

PORTLAND TREJL BLEJZERS - ČIKAGO BULS (klađenje na meč, tip 2, kvota 2,25)

Izabrane vesti

Činjenica je da Čikago u ovu utakmicu ulazi bez dva člana petorke, Patrika Vilijamsa i Nikole Vučevića, koji su povređeni, odnosno imaju koronu. Takođe je činjenica da lakše povrede imaju Aleks Karuzo i Džavonte Grin koji su jako važni za igru Bulsa, posebno u odbrani. Isto tako je činjenica da se Čikago nalazi na turneji po Zapadu koja sigurno nije laka, a ovo im je već četvrta utakmica na toj turneji. Činjenica je i da bi Portland trebalo da bude kompletan jer verujemo da će Dejmian Lilard i Norman Pauvel igrati bez obzira na lakše povrede. No, sve to nam ne daje dovoljno razloga da se tako lako opkladimo da će Portland da pobedi ovu utakmicu. Blejzersi ove sezone ne igraju baš najbolje, Lilard je daleko od svog nivoa, a s druge strane Bulsi su jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone. Portland jeste favorit, ali za sve one koji vole malo da rizikuju, kvota na Bulse je stvarno jako dobra.

TRE JANG (broj poena (24,5), tip više, kvota 1,85)

Tre Jang je u poslednjih sedam dana na proseku od 31,7 poena, a svi oni koji su gledali meč Atlante protoiv Milvokija, kada je ubacio 42 poena, videli su neverovatnu lakoću kojom ovaj mladi igrač dolazi do svojih koševa. Jang može da postigne trojku praktično sa svakog mesta na terenu, a njegova brzina mu pomaže da lako uđe u reket pored sporijih protivnika. Stvarno je veliki užitak gledati ga kako se igra košarke, a očekujemo da će i večeras da nastavi sa svojim dobrim igrama. Atlanta igra na domaćem parketu protiv Bostona, a ta utakmica protiv Milvokija je pokazala da Jang voli da igra na domaćem parketu. Biće ovo žestoka borba jer je i Boston pronašao formu i igra bolje nego pre nekoliko sedmica, a verujemo da će i večeras Jang da odigra jednu od svojih najboljih partija.

KRISTAPS PORZINGIS (broj poena (20,5), tip više, kvota 1,85)

Generalno mislimo da je Dalas u problemima jer oko Luke Dončića nisu stvorili ekipu koja bi već sada napadala nešto više od ulaska u plej-of ili prolaska prvog kruga. Najveći razlog je taj što Kristaps Porzingis nije na onom nivou na kom su to u Maveriksima očekivali, a veliki razlog za to su povrede koje nikako ne mogu da zaobiđu Porzingisa. No, sada je on u dobrom zdravstvenom stanju šta je odmah donelo dobre igre i dobre brojke. Porzingis je u poslednje tri utakmice stvarno izgledao dobro - Čikagu je ubacio 22 poena, San Antoniju 32, a Denveru 29. Danas Maveriksi igraju protiv Finiksa, a bez obzira šta Sansi imaju dobru odbranu, ako Porzingis nastavi igrati na nivou na kojem igra u poslednje vreme, onda bi ova margina mogla lako da padne.

DŽOŠ GIDI (broj poena (9,5), tip više, kvota 1,85)

Kada je Oklahoma na ovogodišnjem draftu svojim 9. pikom izabrala Džoša Gidija, mnogi analitičari su smatrali da su pogrešili što su ga uzeli tako visoko jer je svima bilo jasno da Australijanac ima problema sa šutem. No, u Oklahomi su smatrali da on može dobro da se razvija uz Šeja Gildžes-Aleksandera i to se u prvom delu sezone pokazalo donekle tačnim. Gidi igra prilično dobro - sjajno čita igru, razigrava svoj tim i definitivno se dobro slaže sa Šejem. No, problem sa šutem je tu. U dosadašnjem delu sezone na proseku je od samo devet poena uz 37,1% šuta, a ovih 25,6% za tri poena bolje da ne spominjemo. Poslednjih šest utakmica je završio s manje od 10 poena i onda mi svejedno kažemo da se isplati kladiti na više? Zašto? Zato što Gidi stvarno igra bolje nego što to brojke pokazuju, a večeras bi mogao da ima puno više prostora jer Oklahoma igra protiv Hjustona koji dopušta puno više svojim protivnicima nego većina klubova NBA lige. Uostalom, Gidi je i pre ove negativne serije pokazao da može pogađati 50-ak posto svojih šuteva, a s obzirom da ih uzima 10-ak po utakmici, jedna solidna partija će biti i više nego dovoljna da ode u 'više'.

 

 

 

 

 

 

 


tagovi

Kristaps Porzingis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara