Kristaps Pozingis (© AFP)
Kristaps Pozingis (© AFP)

NBA večeras: Porzingis koristi probleme u Bruklinu

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.11.22. | 15:32

Čak 12 utakmica je pred nama večeras

Iako su se sinoć igrale samo dve NBA utakmice, bilo je puno zanimljivih vesti iz najjače košarkaške lige na svetu. Nikola Jokić je prestigao Vilta Čemberlena po broju tripl-dabl utakmica, Bruklin je suspendovao Kajrija Irvinga, Majls Bridžes je dobio tri godine zatvora sulovno zbog napada na djevojku, a Stiv Ker je najavio promene u rotaciji Golden Stejta nakon novog poraza aktualnih šampiona.

NBA ludnica se zakuhava, a veselo će biti i večeras kada se igra čak 12 mečeva. Mi vam donosimo nekoliko naših saveta za klađenje iz tih utakmica.

Izabrane vesti

VAŠINGTON VIZARDS - BRUKLIN NETS (klađenje na meč, tip 1, kvota 1,75)

Moramo priznati da ne verujemo previše Vašingtonu ove sezone, ali očigledno je da Vizardsi imaju dovoljno dobrih igrača da ipak moramo reći kako se tu i tamo varamo oko njih. Recimo, pre tri dana su pobedili Filadelfiju, a taj meč nam je i jedan od razloga zbog kojih danas na tiketu imamu njihovo slavlje. Naime, Siksersi su tu utakmicu igrali bez Džoela Embida, a to je iskoristio Kristaps Porzingis koji je postigao 30 poena. Kakve to veze ima s Bruklinom? Pa činjenica je da Netsi osim Nikolasa Klekstona praktično nemaju drugog centra na rosteru, a s obzirom na to da je Porzingis očigledno u dobroj formi on bi to mogao da iskoristi. No, puno je važnija činjenica da Bruklin na početku sezone izgleda jako loše - imaju učinak 2-6, otpustili su trenera Stiva Neša, a zbog novog skandala suspendovan je Kajri Irving koji neće igrati najmanje pet utakmica. Ponovo je povređen Ben Simons i sve je ostalo na Kevinu Durantu koji ima odličnu sezonu, ali ne može sam da donese pobede Netsima. Iako Vašington ima svojih problema, pre svega slabiji ulazak Bredlija Bila u sezonu, Bruklin ih ima više.

LOS ANĐELES LEJKERS - JUTA DŽEZ (klađenje na meč, tip 1, kvota 1,80)

Moramo da priznamo da nije lako staviti na tiket pobedu Lejkersa protiv Jute iako je na papiru tim iz Los Anđelesa mnogo kvalitetniji. Ipak, papir svašta trpi, a LeBron Džejms i društvo su opet ušli loše u sezonu te upisali 5 poraza u prvih 5 utakmica sezone. No, u poslednja dva meča su došli do pobeda i to protiv dobrih ekipa - Denvera i Nju Orlinsa. Rasel Vestbruk je prebačen na klupu, izgleda da to ipak koliko-toliko dobro funkcioniše, odnosno barem bolje nego dok je igrao u petorci, a probudili su se i neki drugi igrači osim LeBrona i Entonija Dejvisa. Daleko je to od vrhunskih igara, ali mogli bi Lejkersi da imaju dovoljno da dođu do slavlja protiv Jute koja je iznenađujuće dobro ušla u sezonu. Džez je na učinku 6-3 iako je od svih bio otpisan, ali dobre partije sigurno neće dugo da potraju. Ipak je cilj ove ekipe da imaju šta bolji pik na sledećem draftu, a manjak ambicija gotovo uvek dovodi do slabijih rezultata...

AR-DŽEJ BERET (broj poena na meču (19,5), tip manje, kvota 1,85)

Ar-Džej Beret je ovog leta dobio produženje ugovor od Nju Jork Niksa vredan 120.000.000 dolara. Iako je Beret u prve tri sezone pokazao dosta toga, mnogi ipak i dalje ne smatraju kako je on igrač oko kojeg bi Niksi trebali da slažu ekipu koja bi sledećih godina trebala napasti plej-of mesto. Ipak, novac je dobio, a dolaskom Džejlena Bransona njegove brojke su malo pale - s 20 poena po utakmici prošle sezone pao je na 17,9 poena. Procenat šuta je otprilike ostao isti, ali mu je drastično pao šut za tri poena koji mu je ove godine 23,7%. Beret je pao u status treće opcije šta pokazuje i činjenica da je od 7 ovosezonskih utakmica samo 3 puta postigao najmanje 20 poena. Nije ni u ostalim bio loš, ali ovo bi trebala biti njegova realnost i u sledećim godinama. Kada je već tako, a Nju Jork igra večeras protiv Filadelfije koja je izgubila poslednju utakmicu protiv Vašingtona, čini nam se da Beret opet neće ići preko večerašnje margine.

DŽEJSON TEJTUM (broj poena na meču (26.5), tip više, kvota 1,85)

Boston noćas igra protiv Čikaga, a to znači da bi Džejson Tejtum mogao da ima svoju veče. Najbolji igrač Seltiksa voli da igra protiv Bulsa i redovno im je prošlih sezona postizao veliki broj poena. Doduše, u prvom ovosezonskom meču zaustavio se na 26 poena, šta mu je bila jedna od najneefikasnijih partija u sezoni, ali daleko da je to neki loš učinak. Čikago je slavio u toj prvoj međusobnoj utakmici i igrači Bostona će sigurno hteti da izjednače rezultat u ovogodišnjoj seriji, a to neće moći da naprave bez odličnog Tejtuma koji ove sezone, da i to kažemo, ima prosek od 30.1 poena, 8 skokova, 3,9 asistencija i 1,4 blokade.

Piše: Emir Fulurija


tagovi

Kristaps PorzingisNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara