Donovan Mičel (Foto: AFP)
Donovan Mičel (Foto: AFP)

NBA večeras: U Vetrovitom gradu najavljena kiša koševa, Niksi bi mogli da budu nova Mičelova žrtva

Vreme čitanja: 4min | pon. 07.02.22. | 15:08

Nekoliko interesantnih duela u noći između ponedeljka i utorka

Večeras se u NBA igra pet utakmica, a sigurno je najzanimljivija ona između Čikaga i Finiksa, ekipa koje drže prva mesta u svojim konferencijama. Moglo bi da bude zanimljivo i u meču između Toronta i Šarlote, a mi vam donosimo nekoliko naših saveta za vaše tikete.

ČARLOT HORNETS - TORONTO REPTORS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,75)

Izabrane vesti

Ove dve ekipe su u potpuno drugačijem ritmu. Hornetsi su izgubili u poslednja četiri meča dok Reptorsi imaju pet pobeda zaredom pa su Kanađani preskočili večerašnje suparnike i trenutno došli do šeste pozicije koja vodi pravo u plej of dok je Šarlot deveti i trenutno drži mesto s kojim se igra plej-in turnir. Veliki problem ekipi Šarlote je činjenica da igraju jako lošu odbranu te primaju puno koševa, a to nikakav napad ne može da nadoknadi. S druge strane, Toronto je odbranu digao na neki novi, ludi nivo u kojem svi igrači doslovno preuzimaju svakoga i tako prave totalni haos protivničkom napadu. Ta suluda odbrana i činjenica da imaju mnogo igrača koji mogu da igraju na više pozicija ih je i dovela do statusa jedne od najuzbudljivijih ekipa od Nove godine. Reptorsi su zabavni, ali i učinkoviti, a mislimo da danas imaju više toga da ponude od Šarlota. Hornetsi će pokušati da stvore prednost u napadu, ali Toronto ima više opcija koje bi trebale da donesu pobedu u Kanadu.

ČIKAGO BULS - FINIKS SANS (zbir poena na meču (228,5), tip više, kvota 1,85)

Ono šta smo iznad pisali da Šarlotu, može da vredi i za Čikago, posebno poslednjih nekoliko sedmica od kada igraju bez povređenih Lonza Bola i Aleksa Karusa. Jednostavno, bez njih dvojice Bulsi ne mogu da igraju odbranu na nivou na kojem su je igrali početkom sezone, a to se vidi i u broju poena koje primaju po utakmici u zadnje vreme. No, u napadu imaju Demara DeRozana i probuđenog Nikolu Vučevića, a večeras bi mogao da igra i Zek Lavin koji je imao manju povredu pa nije nastupio u zadnjih nekoliko utakmica. Čikago igra visokim tempom, jako brzu košarku, a to voli i Finiks pa smo sigurni da će danas da bude koševa na obe strane. Od zadnjih pet utakmica Sansa, ova margina zbira je prebačena u tri puta, a još jednom je bilo jako blizu. Kod Bulsa je margina prebačena četiri puta, a sinoć protiv Filadelfije je bilo 227 poena.

DONOVAN MIČEL (broj poena (26,5), tip više, kvota 1,85)

Jedva su čekali navijači Juta Džeza da se Donovan Mičel vrati nakon povrede. S njim na parketu ove je sezone Juta na omeru 27-14, bez njega su izgubili u 7 od 12 utakmica. Mičel je dirigent napada ekipe iz Solt Lejk Sitija, a iako se ne radi o klasičnom superstaru, ipak je reč o igraču koji svojim napadačkim arsenalom može da reši svaku utakmicu. Uostalom, pokazao je sve šta može pre tri dana u prvoj povratničkoj utakmici protiv Bruklina. Za samo 22 minute Mičel je postigao 27 poena i sve je bilo lakše za Jutu. On je ove sezone na proseku od 25,5 poena, a s obzirom na to da je Njujork u dosta lošoj formi, izgubili su 8 od zadnjih 10 utakmica, te da to nije više onako čvrsta odbrambena ekipa kao prošle godine, onda očekujemo da i večeras Mičel pokaže šta sve može u fazi napada.

KLEJ TOMPSON (broj poena, (17,5), tip manje, kvota 1,85)

Jedna od najlepših stvari ove NBA sezone je povratak Kleja Tompsona na parket nakon teške povrede. Stvarno je lepo gledati takvog igrača opet u akciji, a Klej do sada izgleda sasvim pristojno. Na proseku je od 16,3 poena, 3,5 skoka i 3,1 asistenciju po utakmici, a sve to u samo 23,5 minuta na parketu jer gau Golden Stejtu još uvek nemaju nameru izložiti punom pritisku igranja veće minutaže šta je i najvažnija stvar za njega trenutno. Kada je već tako, onda smo se odlučili da igramo na manje njegovih poena protiv Oklahome. Maksimalna minutaža mu je do sada iznosila 27 minuta, pritom u 8 od 11 utakmica nije prebacio večerašnju marginu, em šta imamo osečaj da će Voriorsi dovoljno rano da reše pitanje pobednika pa neće biti potrebe da Klej igra više, odnosno da postiže više.

NBA

Utorak

01.00: (2,30) Šarlot (12,5) Toronto (1,75)

01.00. (2,95) Vašington (13,0) Majami (1,50)

02.00: (3,70) Čikago (14,0) Finiks (1,35)

02.00: (6,00) Oklahoma (22,0) Golden Stejt (1,15)

03.00: (1,30) Juta (15,0) Njujork (4,00)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Emir FULURIJA



tagovi

Donovan MičelKlej TompsonNBA ligapredlozziInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara