Serđo Skariolo (©Reuters)
Serđo Skariolo (©Reuters)

Ne idu jedno bez drugog: Skariolo se dogovorio sa Špancima na još četiri godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 09:24

Ugovor bi mogla da poništi jedino promena predsednika Saveza na izborima 20. maja, što je malo verovatno da će se dogoditi

Serđo Skariolo i košarkaška reprezentacija Španije imaju jednu od najuspešnijih saradnji u istoriji sporta. I najdužih, a po inofrmacijama madridskog AS-a, trajaće barem još četiri godine pošto su se italijanski strateg i čelnici Košarkaškog saveza Španije dogovorili o produžetku saradnje.

U svom prvom mandatu kao selektor Skariolo je Špancima doneo srebro na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, dok je u drugom, započetom 2015. godine, Španiju učinio svetskom košarkaškom silom. Osvojen je Mundobasket 2019. u Kini, treće mesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016, a Evropa je pokorena četiri puta, uz jednu bronzu.

Izabrane vesti

Uspešan niz osvajanja medalja Skariolo će pokušati da nastavi na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, ali prvo će morati da obezbedi vizu za učeše na najvećem sportskom događaju. Protivnici poput Libana i Angole, te Bahama, Poljske i Finske, ne bi trebalo da budu kamen spoticanja za Crvenu furiju.

"Možda nismo toliko talentovani kao nekih prethodnih godina ili kao što ćemo biti talentovani u godinama koje tek dolaze, jer imamo fantastičnu mladu generaciju, ali u ovom momentu uživamo u takmičarskom procesu sa ovim igračima koji su vrlo posvećeni Španiji. Naš cilj je da uvek održavamo pobednički mentalitet", izjavio je Skariolo u januarskom intervjuu za Mozzart Sport.

Upravo je nadolazeća generacija, koja bi trebalo da stupi na scenu nakon Igara u Parizu, jedan od glavnih razloga zašto su Španci insitirali na novom ugovoru za trenera iz Breše, navodi AS. Momci poput Huana Nunjeza, Izana Almansa, Babe Milera, Adaja Mare, Lukasa Langarite smatraju se svetlom budućnošću španske košarke, a teško da ima boljeg čoveka da ih vodi od nekoga ko ima kontinuitet i šampionski mentalitet.

Jedina prepreka Skariolovom ostanku na klupi Španije mogla bi da bude promena predsednika Saveza, odnosno odlazak Elise Agilar sa te pozicije, što je malo verovatno jer madridski list piše da će upravo ona najverovatnije biti jedini kandidat na predsedničkim izborima 20. maja.


tagovi

Serđo Skariolokošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara