(AFP)
(AFP)

Ne može majstor da zakrpi koliko su šegrti u stanju da rašiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 07:10

Nikola Jokić ostvario tripl-dabl, ali promašio šut za pobedu u Los Anđelesu

Stalno ističe da mu brojevi i indivudualna dostignuća nisu važni, da bi u praksi još jednom pokazao koliko mu je stalo do tima. U završnom napadu na utakmici nije pogodio šut za tri poena, kojim bi Denveru doneo pobedu u Los Anđelesu, pa se ka svlačionici uputio spuštene glave. Nervozan i utučen, jer je propuštena šansa da se održi korak sa Minesotom u borbi za status lidera Zapadne konferencije pre nego što počne plej-of. Zato je Nikola Jokić odavao utisak čoveka kome nije (preterano) bitno što je zabeležio tripl-dabl, jer su njegovi Nagetsi poklekli pred Klipersima – 100:102.

Mogli su da slave samo da su malo bolje osmislili završni napad. Najpre da je Dejvid Adelman (u završnici preuzeo ulogu trenera posle isključenja Majkla Melouna) reagovao koji sekund ranije i ostavio ekipi više vremena da kreira povoljniju situaciju za Jokića. Zatim i prilikom izvođenja lopte iz auta. Tek iz drugog pokušaja je došla do Srbina, za koga se zalepio vremešni Pi Džej Taker i uspeo da ga osujeti da pogodi da velike distance, čime je bitna pobeda u nastojanju da izbori četvrto mesto na tabeli Zapada ostala Klipersima.

Izabrane vesti

Jokiću ostaje tripl-dabl, ali i saznanje da je majstor koji je u stanju da zakrpi rupe, međutim, postava Denvera (bez povređenog Džamala Mareja) delovala je da je u stanju da rašije materijal do stanja u kome nikakve intervencije ne pomažu. Šteta je za Jokića što ima darovite košarkaše sklone oscilacijama, pa je tako užasan meč odigrao Majkl Porter Džunior, nije se proslavio ni Aron Gordon u završnci, a bez odustnog Mareja to je već više od 80 odsto uticajnih košarkaša. U takvim okolnostima Somborac jeste bio odličan, ali nije mogao sam. Niti sa donekle raspoloženim Kentavijusom Kaldvel Poupom.

Jokić je ubacio 36 poena, uhvatio 17 lopti, podelio deset asistencija i tako 24. put u sezoni imao dvocifren učinak u najzahtevnijim košarkaškim kategorijama. Ukupno 129. put u osnovnom delu prvenstva NBA lige. Ispred njega su na večnoj listi po broju tripl-dablova samo Medžik Džonson (verovatno će ga obići u narednom ciklusu), Oskar Robertson i Rasel Vestrubuk, koji mu je bio rival i radovao se pobedi, iako je po običaju, imao nekih nerezonskih poteza, ali je stigao do 12 poena i šest skokova.

Ključ poraza Denvera valja tražiti u tri detalja. Prvi je promena dinamike posle prve četvrtine, koju je odigrao sjajno i ubacio 60 odsto šueva iz igre, da bi potom naprasno stao i birao loša rešenja. Zatim u skromnom doprinosu s klupe (prvi koš rezervista dao Kristijan Braun tek u 30. minutu) i nespretnosti Kodvel Poupa u završnici. Iako je ubacio 16 pena, od kojih dva dve trojke omogućio gostima da se vrate u igru, omanuo je prilikom otvorenog šuta za dva, nije iskoristio ni bacanje usled tehničke greške Takeru i tako je propuštena prilika da šampion ima povoljniji status u završnici.

Mada, indikativno je da je zaigrao otresitije posle isključenja Majkla Melona (nezadovoljan suđenjem), da je serijom strpljivih napadača došao u poziciju da reši meč, ali mu se nije dao.

Ili mu nije dao Los Anđeles Klipers. I sam u kadrovskim problemima, bez Kavaja Lenarda. A i takav dovoljno uporan da ogroman minus iz prve četvrtine realativno brzo ispoti i uvede mč u željeni ritam.

Imao je i čime da zapreti. Pol Džordž je ubacio 28, Džejms Harden dodao 20 poena, a Ivica Zubac pod košem bio zanačajn faktor (14 poena, 15 skokova).

NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Dalas – Atlanta 109: 95

/Irving 26 – Bogdanović 17/

Majami – Filadelfija 105:109

/Rozije 22 – Maksi 37/

Njujork – Sakramento 120:109

/Branson 35 – Foks 29/

Hjuston – Golden Stejt 110:133

/Smit 24 – Kari 29, Tompson 29/

Los Anđeles Klipers - Denver 102:100

/Džordž 28 – Jokić 36/


 


tagovi

NBA ligaDenverDenver NagetsNikola JokićMajkl Meloun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara