Jokić, Reuters
Jokić, Reuters

Ne može ni Jokić “sam”, Juta očitala skupu lekciju bušnom Denveru

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.08.20. | 00:33

Sada je 1:1 u seriji, Nagetsi odigrali prilično loše, posebno u odbrani

Da bi Denver mogao protiv ovakve Jute, pored Nikole Jokića Nagetsi moraju da imaju još raspoloženih igrača, moraju da nađu način da zaustave Donovana Mičela, te da igraju solidnu odbranu. Nije mnogo toga od navedenog uradio tim Majkla Melouna i zato je ubedljivo poražen - 105:124.

Srpski košarkaš završio je meč sa dabl-dabl učinkom. Dao je 28 poena, imao je i 11 skokova i šest asistencija, pratio ga je sjajni Majkl Porter Junior (28), ali nisu imali pravu potporu. Premalo raspoloženih igrača na ovoj utakmici, posebno kada je odbrana u pitanju. Sa druge strane fenomenalni Donovan Mičel dao je 30, a pratili su ga Džordan Klarkson (26), Rudi Gober (19) i Džo Ingls (18).

Izabrane vesti

Kao i na prvoj utakmici, i na ovoj je Jokić krenuo jako od samog početka, željan novih dokazivanja. Odmaj je upisao asistenciju za Milsapa, a onda je bio precizan sa jedne noge. Vodio je ponovo borbe ispod koša sa Goberom, kao u situaciji kada ga je udario laktom u bradu, a sudija nie video, a pravio mu je i dosta problema kada je Francuz iskakao u odbrani. Znao je i da šutne i pogodi trojku preko Gobera. Nosio je srpski košarkaš Denver u prvoj četvrtini, ali Klarkson je bio raspoložen sa druge strane pa je pravio protivtežu Jokićevim potezima.

Tamo gde je on stao nastavio je u drugoj četvrtini Majkl Porter Junior, postao je dvocifren i to koševima koje je samo dao u drugoj deonici i sa “bustom” koji je on doneo Denveru, Nagetsi su uspeli da dođu do ravnoteže u rezultatu čak i da povedu.

Ali, Juta je brzo došla do svoje igre i do kraja prvog poluvremena tim iz Solt Lejk Sitija stigao je do prednosti od 61:48. Jokić i Mari su pokušavali da održe Nagetse u igri, ali su sa deficitom morali na pauzu.

Ne može se reći da je Jokić igrao savršeno u trećoj četvrtini, ali je opet bio najbolji u svom sastavu u kom jednostavno nije bilo nikoga ko bi povukao na pravi način. Čak i kada bi Marej pokušao nešto, pojavio bi se Mičel i sve anulirao.

Juta je bila raspoložena u šutu, pa je preko O´Nila, Inglsa, Mičela i Klarksona bušila mrežicu Denvera koji defanzivno nije bio na pravom nivou. Često je odbrana ekipe Majkla Melouna znala da zaspi. I zato je Juta imala 104:79 na kraju treće deonice.Tu je bio kraj svim nadanjima Denvera na ovoj utakmici.

Naredni, treći meč serije, na programu je u petak od 21.00. Sada je 1:1.

Denver - Juta  105:124 /1:1 u seriji/

/Jokić 28 - Mičel 30/


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara