Redži Džekson (©DenverNuggets/Twitter)
Redži Džekson (©DenverNuggets/Twitter)

Ne može se na titulu bez klupe: Redži Džekson u Denveru

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 11:38

Da odmori Džamala Marija i uzme loptu u ruke

Nije baš blokbaster pojačanje, ali bi trebalo da obavi svoje. Slobodni agent Redži Džekson novi je košarkaš Denver Nagetsa, objavio je generalni menadžer Kalvin But.

Džekson u Kolorado nominalno stiže iz Šarlota, koji ga je otpustio kako bi napravio prostor za mlađe igrače, ali je sezonu proveo u Los Anđeles Klipersima. Za njih je odigrao 52 utakmice i u proseku beležio 10,9 poena uz 2,2 skoka i 3,5 asistencije uz procenat šuta za tri poena od 35 odsto. Igrao je 25,7 minuta po meču.

Izabrane vesti

I mada je jasno da to nije onaj Redži Džekson iz sezone 2021/2022 kada je igrao košarku života i u proseku beležio 16,8 poena po utakmici, imaće ulogu u Denverovom timu. Prvenstveno onu da odmeni Bounsa Hajlanda, koji je otišao baš za Kliperse.

Sa njegovim odlaskom Nagetsi su ostali bez rezerve koja se oseća komforno sa loptom u rukama. Kada bi Džamal Mari ili čak Nikola Jokić kao plejmejker sa kapice otišli da odmore tim se mučio sa organizacijom napada. Mari bi stoga uglavnom delio parker sa klupom, ali je zbog upale kolena propustio poslednje četiri utakmice, neizvestan je i za Dalas, pa je menadžment shvatio da mora da reaguje.

Redži Džekson istina nije vrhunski plejmejker, ume da proda loptu, da izabere loš šut, nije baš ni tip igrača čije lopte imaju oči i lako pronalaze saigrače. Ali bolji je od onog što je Denver imao do sada. Pride, u ovo doba sezone teško da će neko dovesti startera. U datim okolnostima, dakle, to je ono što je trebalo Denveru.

Hajland je žrtvovan kako bi stigao centar Tomas Brajant da odmori Nikolu Jokića. Sada i Mari ima dublera. Pa da vidimo da li je to dovoljno da Denver istinski postane kandidat za titulu.



tagovi

Denver NagetsRedži Džekson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara