Serđo Skariolo (©FIBA Basketball)
Serđo Skariolo (©FIBA Basketball)

Ne otpisuj Skariola ni kad gubi 22 poena razlike, Armani preživeo Brešu, Kravić blistao u pobedi Pezara

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.10.22. | 23:11

Nekoliko interesantnih utakmica na startu sezone u italinaskom Palakanestru

Košarkaši Virtus Bolonje savladali su Napoli na gostovanju u prvom kolu italijanske Serije A 89:77. Krajnji rezultat ne oslikava najbolje dešavanja sa utakmice, pošto je tim iz Bolonje u jednom trenutku gubio i 22 razlike. Ipak, smogao je snage da se vrati i uz sjajnu rolu novajlije Džordana Mikija stigao do preokreta i na kraju prilično sigurne pobede.

Domaćin je neverovatno otvorio susret, poveo sa 20:6 već u prvoj polovini uvodnog kvartala. Do isteka prve deonice prednost Napolija je iznosila čak 20 poena (33:13). Navijači su pravili šou na tribinama, delovalo je da će njihovi ljubimci pregaziti Evroligaša i viceprvaka države.

Izabrane vesti

Razlika je otišla i na 22 poena, ali se potom tim iz Bolonje probudio i sveo zaostatak na samo 10 poena. Usledio je snažan odgovor domaćina, koji na veliki odmor odlazi sa +17 (57:40).

Serđo Skariolo je potom još jednom pokazao da poseduje neverovatan pobednički mentalitet, koji itekako zna da prenese na svoje izabranike. Virtus je otvorio drugo poluvreme serijom 7:0, potom sveo deficit na samo tri poena. Odbio je Napoli nalet gostiju i vratio prednost na osam razlike pred poslednjih 10 minuta. Imao je i plus 10 u odlučujućem periodu, ali nije bilo dovoljno. Stao je napada tima iz Napulja, a Virtus je nemilosrdno rešetao na drugoj strani, te je sa 26:4 zatvorio meč i upisao pobedu. Napoli je poslednje poene na utakmici upisao na 5 minuta i 40 sekundi do kraja susreta.

Pobednički sastav je sa 23 poena i pet skokova predvodio Džordan Miki, dok je 14 poena dodao Kajl Vims. Dvocifreni su bili i Semi Odželeje sa 13, Ife Lundberg sa 11 i Marko Belineli sa 11 poena. U poraženom sastavu 16 poena Roberta Džonsona, po 12 su dodali David Mišino, Ilajdža Stjuart i Džakori Vilijams.

Dramatično je bilo u susretu Armanija i Breše. Prvak Italije je u poslednjih 10 minuta ušao sa 11 poena zaostatka. Ipak, uspeo je da se konsoliduje na vreme, otvorio odlučujući kvartal sa 10:0, potom serijom 12:2 stekao kapitalnu prednost u drugoj polovini deonice. Malo je nedostajalo da je u potpunosti ispusti, ali je na kraju slavio minimalnom razlikom 78:77.

Nikolo Meli je sa 14 poena i devet skokova predvodio pobedničku ekipu, dok je 13 dodao Devon Hol. Do devet su brojala čak četiri igrača - Bili Beron, Pol Biliga, Brendon Dejvis i Kevin Pengos.

Brešu je sa 19 poena predvodio italijanski reprezentativac Džon Petručeli, 15 je dodao Troj Kopejn, dok je dvocifren sa 13 poena bio i Amadeo Dela Vale.

Posle uvodnog kola Palakanestra na čelu tabele je Pezaro koji je kao gost slavio u Trsu sa 100:74. Imao je kontrolu tokom čitavog meča, te je na kraju više nego ubedljivo slavio.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Muhamad Abdur Rahman sa 21 poenom (8as), ali odmah iza njega bio je srpski košarkaš Dejan Kravić sa 20 poena, ali i šest skokova i četiri asistencije. Vrlo dobar i Davide Moreti sa 19 poena i sedam završnih dodavanja, dok su dvocifren učinak ubeležili i Mateo Tambone (14p), Kvan Čithem (12) i Leonardo Tote (10p). U Trstu se sa 23 poena izdvojio bivši igrač Virtusa Frenk Gejns, dok su po 12 dodali Frenk Bartli i Kori Dejvis.



tagovi

Virtus BolonjaDžordan MikiNapoliOlimpija MilanoArmaniNikolo MeliKK BrešaPezaroKK TrstDejan KravićKošarkaška Serija APalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara