Endru Vigins (©fiba.basketball)
Endru Vigins (©fiba.basketball)

Nebo iznad Pariza će narednog leta biti zvezdano, još jedan NBA as hoće na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.10.23. | 16:52

Košarkaš Golden Stejta i svojevremeno prvi pik sa NBA drafta, Endru Vigins, želi sa Kanadom da osvoji olimpijsku medalju

Reprezentacija Kanade je na Svetskom prvenstvu napravila odličan rezultat, domogla se prve medalje na planternim smotrama tako što je pobedila selekciju SAD u borbi za bronzu. A igrala je bez Džamala Marija.

Ostalo je nekako zaboravljeno, najpre zbog sjajne prošle sezone zvezde Denver Nagetsa, da je selektoru Đordiju Fernandezu nedostajao još jedan veoma bitan igrač - Endru Vigins. Košarkaš Golden Stejta i svojevremeno prvi pik sa NBA drafta zato bi mogao da pomogne državnom timu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izabrane vesti

Kanađani su prvi put izborili olimpijski vizu još od Sidneja i 2000. godine. Žele da nastave u dobrom ritmu i uključe se opet u borbu za medalje, a nema sumnje da bi im uvrštanje košarkaša Viginsovih kvaliteta i reptuacije značajno popravilo šanse.

"Voleo bih da igram. Mislim da imamo dobre šanse, imamo sjajan tim", rekao je za "Sportskeeda.com" Vigins, koji je boje Kanade branio još 2015 u kvalifikacijama za Olimpijske igre, na Amerikupu, a pre tri godine odigrao je i tri utakmice na kvalifikacionom turniru za OI u Viktoriji.

S ozbirom da je i Mari izjavio da sanja o nastupanju na Olimpijskim igrama pod zastavom Kanade, Fernandez bi na raspolaganju mogao da ima timčinu. Uz zvezdu Denvera, mogli bi javorov list u Parizu na dresu da nose i Vigins, Šaj Gildžus Aleksander, Ar Džej Beret, Lu Dort, Dilon Bruks... Bez dileme, ekipa za medalju.

Pariz će po svemu sudeći okupiti najveće svetske zvezde, pošto su želju da nastupe na Olimpijskim igrama izrazili Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durant, a Amerikancima se obećao i aktuelni MVP NBA lige Džoel Embid. Francuzi će posle blamaže na Mundobasketu verovatno povesti sve što imaju, uključujući i Viktora Vembanjamu, a predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, kao i prvi čovek Košarkaškog saveza Predrag Danilović, istakli su da bi i Orlovi trebalo da zaigraju u najjačem sastavu, sa Nikolom Jokićem, Vasilijem Micićem, Bogdanom Bogdanovićem... Kako stvari stoje, olimpijski turnir u Francuskoj će biti za pamćenje.


tagovi

Endrju Viginskošarkaška reprezentacija KanadePariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara