Rodion Kuruc (MN press)
Rodion Kuruc (MN press)

Nedavno napustio Partizan, a sad odustao od reprezentacije

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.06.22. | 14:47

Rodion Kuruc neće igrati za Letoniju u poslednja dva meča prvog kruga kvalifikacija za Svetski kup

Planirao je Luka Banki da se sa što jačom selekcijom Letonije suprotstavi reprezentaciji Srbije 30. juna u pretposlednjem kolu prve runde kvalifikacija za Svetski kup 2023. Pozvao je sve raspoložive snage. Na prvom spisku nije bilo najveće zvezde Kristapsa Porzingisa, ali jeste braće Davis i Dairis Bertans, Rolandsa Šmitsa, braće Artursa i Rodiona Kuruca, Anžeja Pasečniksa...

Ipak, italijanski stručnjak neće moći da računa na Rodiona Kuruca, koji se prema informacijma iz Letonije neće prodružiti nacionalnim timu u ovom FIBA 'prozoru'.

Izabrane vesti

I dok je zasad nepoznat razlog njegovog odustajanja, tamošnji mediji navode da je sezona u Partizanu bila prilično teška za Kuruca koji je klub napustio pre poslednje utakmice.

Kuruc je u protekla dva FIBA 'prozora', u novembru i februaru, odigrao tri od od četiri utakmice, s prosekom od 4,7 poena, 3,7 skokova, 1,7 asistencija i jedne ukradene lopte za 20,4 minuta.

Letonci će u sredu odigrati trening utakmicu sa Litvanijom, na kojoj će biti priređen svečani oproštaj dugogodišnjem kapitenu reprezentacije Janisu Blumsu. Na tom meču neće igrati Šmits, koji će iz Barselone doputovati 24. juna kada će se staviti na raspolaganju selektoru.

Posle pomenutog duela sa Srbijom u Rigi, selekcija Letonije poutuje u Levice gde će odigrati meč sa Slovačkom.


tagovi

Rodion KurucKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara