Nemanja Nedović (Foto: MN Press)
Nemanja Nedović (Foto: MN Press)

Nedović: Nije sve bilo do nas, promeni se sudijski kriterijum, oni dozvole tuču u poslednjoj četvrtini...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 01:01

"Ulazili su im neki šutevi iz pada, pa onda lopta odskače po obruču… Pravili smo i mi naše greške, ali nisam video da se neko nije borio iz naše ekipe", ističe košarkaš Crvene zvezde posle poraza od Žalgirisa

Ubedljiv trijumf nad Asvelom u paklenoj atmosferi Arene, pa hladan tuš u Kaunasu. Crvena zvezda je pretrpela poraz u drugom kolu Evrolige protiv Žalgirisa iako je do sredine poslednje četvrtine imala pobedu u rukama. No, serijom 13:0 litvanski tim je režirao scenario vrlo sličan onom iz prethodne sezone kada je na svom terenu savladao crveno-bele preokretom u samom finišu.

Ipak, košarkaš srpskog tima Nemanja Nedović veruje da će bolan poraz u Litvaniji poslužiti kao velika lekcija njemu i saigračima za nastavak sezone.

Izabrane vesti

"To je svima jasno. Ovo je tek druga utakmica u Evroligi. Retko ko će se naigrati ovde od ostalih ekipa. Sigurno će nam pomoći da se skupimo, pokažemo reakciju, da analiziramo utakmicu i ispravimo greške koje će se ponavljati u sezoni, ali je bitno da ih bude što manje. Ovo je možda i najzahtevnija utakmica u sezoni. Žalgiris je zaista čvrsta ekipa, ne odustaje nikada. Bukvalno do poslednjeg minuta. Mnogo mi je krivo što smo izgubili. Mislim da smo odgovorili na njihovu čvrstinu i agresivnost, kontrolisali manje-više utakmicu 35 minuta i onda opet tih poslednjih pet minuta", rekao je Nedović za Sport klub posle meča.

Pokušao je 32-godišnji košarkaš da pojasni i šta je dovelo do pada u igri crveno-belih u poslednjih pet minuta utakmice.

"Kombinacija svega, kada treba da prelomimo utakmicu i odradimo sve što je do nas, onda se dogode ti njihovi šutevi koje sam spomenuo. Onda čovek šutne iz pada i da koš, a oni dobijaju samopouzdanje. Sudijski kriterijum se promeni, oni dozvole u poslednjoj četvrtini tuču koja se ne vidi golim okom, ali to je stvarno mnogo teško igrati. Nije tu sve bilo do nas, ulazili su im neki šutevi iz pada, pa onda lopta odskače po obruču… Pravili smo i mi naše greške, ali nisam video da se neko nije borio iz naše ekipe. Ostaje žal, teško je igrati ovde, ali idemo dalje."

Na kraju je ipak odao priznanje rivalu.

"Baš je naporno, njihova tri ili četiri igrača se stalno zaleću na skok u napadu, uvek traže tu igru leđima za Ulanovasa. Za nas niže igrače, to je jako iscrpno. Borili smo se i dali sve od sebe, ali jednostavno ponekad moraš da priznaš da su zaslužili", zaključio je Nedović.


tagovi

Nemanja NedovićEvroligaKK Crvena zvezdaŽalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara