Nemanja Nedović (MN press)
Nemanja Nedović (MN press)

Nedović za Mozzart Sport: Vlahović je monstrum, još u maju smo pričali o Juventusu

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 16:31

Košarkaš Panatinaikosa i veliki navijač torinskog kluba je sa oduševljenjem ispratio debi srpskog internacionalca za Staru damu

Fudbalska Evropa bruji o debiju Dušana Vlahovića u Juventusu. Srpski golgeter je odmah pokazao klasu kada je posle 13 minuta na terenu majstorskim potezom postigao gol i tako najavio da će biti veliko pojačanje za klub iz Torina. Kome je fudbal u srcu, a posebno tim sa Alijanc stadiona, onda sigurno nije imao nameru da propusti meč Juventusa protiv Verone. Među njima je bio i srpski košarkaški reprezentativac i član Panatinaikosa Nemanja Nedović.

Pošto je u nedelju uveče spakovao 38 poena Larisi, Nemanja je da gledao prenos iz Torina...

Izabrane vesti

"Naravno da sam gledao. Završila se utakmica protiv Larise, bili smo u putu nazad, a ja sam cupkao u autobusu razmišljajući kako ću da gledam Juve", počinje Nedović za Mozzart Sport.

Nije bio ravnodušan na dolazak Vlahovića.

"Kao svaki Juventino, presrećan sam što je došao. Generalno odradili smo sjajan prelazni rok, tu je i Zakarija koga smo angažovali. Iskren da budem, počeo sam malo da gubim energiju gledajući utakmice ove sezone... Izgubimo od Empolija i Sasuola, u tim mometnima da sam tamo, svašta bih im rekao... izdrao se. Međutim, onda shvatim koliko je teško biti na vrhu toliko godina. Ja kao sportista znam koliko im je teško, ali to je navijačka strast. Sada mislim da smo napravili sjajnu stvar u ovom prelaznom roku, stigla je sveža krv, nova energija i očekujem mnogo dobrih stvari."

Srpski košarkaški as otkriva da je kroz šalu i navijačku priču "vrbovao" Vlahovića u Juventus još u maju prošle godine.

"Stvarno je ’monstrum’, fizički je jako moćan. Upoznao sam ga u Milanu pre dve godine. Od tada smo se dopisivali s vremena na vreme. Baš sada vrtim njegove poruke i vidim da smo se još u maju dopisivali gde mu ja kažem da bih voleo da obuče dres Juventusa. Odgovorio mi je da bi i on to baš jako voleo. Na kraju, sklopile su se sve kockice i vidimo svi kako ta saradnja može da izgleda. Drago mi je zbog njega, zaista mu želim da Juventusu donese mnogo pobeda i golova."

Ljubav prema Juventusu kod Nedovića datira iz dečačkih dana.

"Kada mi je otac igrao u Italiji rukomet ja sam imao u sobi dres Del Pjera. Obožavao sam Juventus još iz Lipijeve ere. Odavno sam ja navijač, nije to sada nešto novo kod mene od kada je Kristijano Ronaldo došao", uz smeh priča Nemanja.

Tema razgovora je prešla je na košarku. Nedović je vodio Panatinaikos do pobede protiv Larise.

"Dobro se osećam, sve ide u željenom smeru. Mislim da je prekretnica bila utakmica protiv Olimpijakosa na strani, od tada igram na visokom nivou. Sada sledi važan deo sezone, dolazi nam Kup, tu je i nacionalno prvenstvo sa Olimpijakosem. Moramo da osvojim jedan od ta dva trofeja, a bilo bi idealno oba".

Protiv Larise mu je falio jedan poen da izjednači rekord karijere.

"Protiv Makabija sam dao 39, a juče 38. Bila je specifična utakmica jer nisam putovao u Španiju na meč Evrolige. Bio je plan da se odmorim. Odigrao sam tri utakmice u šest dana, a ostatak tima četiri u osam. Osetio sam da moram da povučem ekipu, a uz to sam pogledao prognozu, video sam da je lepo vreme u ponedeljak i morao sam da nam obezbedim slobodan dan. Ispalo je sve super".

Ne krije žal što Panatinaikos nije upisao koju pobedu više u Evroligi.

"Mnogo mi je krivo, bili smo u prilici da dobijemo Efes, to bi nam dalo vetar u leđa, posle smo ispustli Monako bezveze. Mislim da od utakmice sa Efesom idemo u pravom smeru, iako to rezultati u Evroligi možda ne pokazuju, ali nama je bitno da se fokusiramo na kup, a kasnije i na grčko prvenstvo".

Za kraj, Nemanja je pričao i o Stefanu Joviću koji je nedavno stigao u PAO.

"Pomogao mi je dosta dolazak Jovketa. Posle nešto više od godinu dana imam da pričam sa nekim na našem jeziku, kao i svakoj ekipi, Amerikanci imaju svojoj grupu, Grci su u svojoj, a ja sam nekako malo kod jednih, malo kod drugih. Naravno, svi su me sjajno prihvatili, ali prija dolazak Jovića. On je evroligaški plejmejker sa velikim kvalitetom i iskustvom. Odlična je stvar njegov dolazak", zaključio je Nedović.


tagovi

Nemanja NedovićJuventusStefan JovićDušan VlahovićKK PanatinaikosEvroligaSerija A

Obaveštavaj me

Juventus
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara