FOTO: ABA League
FOTO: ABA League

Nekada jedan od najvećih talenata srpske košarke doneo FMP-u prvu pobedu s novim trenerom

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 20:05

Pobedonosni koš Vojislava Stojanovića prekinuo crni niz tima iz Železnika

Važio je Vojislav Stojanović za jednog od najtalentovanijih igrača u zemlji pre oko osam, devet godina. Bio jedan od predvodnika juniroskog tima Crvene zvezde koji je 2015. stigao do finala Evrolige, ali je onda pod kontroverznim okolnostima napustio Mali Kalemegdan i okušao sreću u Italji.

Bek rođen 1997. godine nastupao je godinama na Apeninima, pre nego što se početkom tekućeg meseca vratio u Srbiju i pojačao FMP. Već na trećoj utakmici u dresu Panter zablistao je Stojanović. Postigao je 22 poena, uključujući i koš za pobedu na gostovanju Mornaru 77:75 u duelu 13. kola ABA lige. Ovo je prva pobeda za klub iz Železnika nakon šest uzastopnih poraza, i premijerna sa Stevanom Mijovićem na klupi.

Izabrane vesti

Nakon potpunog egala u prvom poluvremenu napravio je FMP seriju 11:0 u sredinom treće četvrtine i tako poveo 61:50. Nije dvocifrene prednost bila dovoljna srpskom predstavniku da meč u Baru privede kraju bez neizvesnosti. Uspeo je Mornar da uzvrati na istovetan način i u poslednji minut utakmice uđe s nerešenim rezultatom. Čini se da je Stojanović pokušao da nabaci alej-up pas za Nejta Votsona, ali je on završio u košu. Ispostavilo se sve to dovoljnim za četvrtu pobedu FMP-a u sezoni, a prvu još od šestog novembra i trijumfa nad Igokeom.

Pored odličnog Stojanovića veoma dobar košgeterski učinak u gostujućem timu imali su i pomenuti Votson s 15 i Igo Beson 14 poena. Ekipu Mihaila Pavićevića predvodio je američki dvojac Markus Veders (18 poena, 13 skokova) i Dvajt Marej (14 poena).

ABA LIGA - 13. KOLO

Petak

Cedevita Olimpija - Cibona 93:91

/Blažič 25 - Aranitović 19/

Subota

Mornar - FMP 75:77

Veders 18 - Stojanović 22/

Budućnost - Mornar (u toku)

Nedelja

15.00 Krka - Borac Mozzart

17.00 Zadar - Partizan

19.00 Crvena zvezda - Split

Ponedeljak

18.00 Mega - Igokea





tagovi

FMPKK MornarVojislav Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara