Nik Vejler Beb i Žan Mark Šiško (Foto: Starsport)
Nik Vejler Beb i Žan Mark Šiško (Foto: Starsport)

Nekada najbolji asistent ABA lige prekinuo karijeru u 27. godini

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 23:22

Žan Mark Šiško napustio Breogan i okačio patike o klin

Žario je i palio ABA ligom u dresu Primorske, pa ga je pre četiri godine u svoje redove doveo minhenski Bajern. Ipak, Žan Mark Šiško je prošle sezone odigrao svega 43 minuta, pa se tokom leta preselio u španski Breogan, a posle samo jedne utakmice u ACB ligi rešio je da napusti klub - i prekine košarkašku karijeru u 27. godini.

Generalni direktor Breogana Tito Dijaz je zvanično potvrdio da Šiško odlazi, a oglasio se i Slovenac..

Izabrane vesti

"Nakon godine koju sam propustio, pokušao sam da vratim karijeru na pravi put, ali stvari nisu tekle kako sam se nadao i planirao, tako da sam morao da donesem tešku odluku da prekinem karijeru i otpočnem novo poglavlje u životu", istakao je Šiško.

Šiško je prošle sezone imao problema sa povredom palca, ali se nakon toga navodilo da je van terena zbog razloga lične prirode.

"Hteo bih da se zahvalim ljudima u klubu za podršku i priliku koju su mi ukazali. Takođe, da se zahvalim i navijačima na ljubavi i podršci koju su mi pružili u kratkom vremenskom periodu. Želim im sve najbolje u budućnosti", dodao je Žan Mark Šiško.

Proveo je četiri godine u Bajernu, a beležio je 4,3 poena i tri asistencije po nastupu u Evroligi. Osim tima iz Minhena i pomenutih Breogana i Primorske, nastupao je još za Iliriju, Cibonu i Union Olimpiju, a proveo je i sezonu na pozajmici u ekipi Škofja Loka. Posebno je briljirao u dresu tima iz Kopra, sa kojim je osvojio drugu ABA ligu, kao i duplu krunu u Sloveniji.


tagovi

Žan Mark ŠiškoBreogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara