"Šreder u prodoru"
"Šreder u prodoru"

Nemački Šreder: Majka mu je iz Gambije, menadžer čuveni Okuladža, bavio se skejtbordingom a sada „napada“ Srbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.15. | 10:41

Mnogi u šali kažu da podseća na Francuza Pola Pogbu. I u zbilji da je opak igrač

Šreder u prodoruSrbija u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva igra protiv Nemačke u Berlinu. Poptuno je logično da će svima prvo pasti na pamet legendarni Dirk Novicki koji je svakako vođa Pancera. Međutim, tu se priča o kvalitetu Nemaca ne završava. Nikako, ali nikako, ne treba zaboraviti Denisa Šredera. Momak koji nastupa za Atlantu igra u veoma dobroj formi. I na meču sa Islandom, ali i na pripremama kristalisao se kao jedan veoma vitan šraf u igri Nemačke. Jednako koliko je to Novicki.

Šrederova pojava u dresu Pancera je pomalo neobična. Da li zbog njegove tamne puti, ekstravagantne frizure kojom podseća na fudbalera Juventusa Pola Pogbu, ili nečeg drugog, Šreder privlači mnogo pažnje na sebe. Najviše dobrim igrama. Protiv Islanda ovaj 21-godišnjak postigao je 15 poena, a na to je dodao i šest skokova i četiri asistencije čime je pokazao svu raznovrsnost u igri.

Izabrane vesti

Dugačke ruke i noge imogućavaju mu da ima brzinu i prodornost uprkos ne bog zna kakvoj visini od 185 centimetara, pa se nemojte začuditi ako ga vidite da zakucava. Takođe, napredovao je i u šutu, pa mu nije strano da rešeta protivnički koš van linije 6,75.

MOZZART KVOTE ZA DUEL SRBIJA - NEMAČKA

Zanimljivo, Šrederova majka je iz Gambije, male zemlje na zapadu Afike koja se graniči sa Senegalom. Otac mu je Nemac, i preminuo je 2009. Godine. Šreder kaže kako je od tog momenta potpuno fokusiran na kođarku. Zajedno sa mlađim bratom ozbiljno se bavio skejtbordingom, da bi se posle pronašao u košarci. Menadžer mu je Ademola Okuladža, a to naravno nije slučajno.

Simpatična biografija ne tako simpatičnog protivnika na parketu. Videćemo kako će se Orlovi izboriti sa njim.

(FOTO: Action images)


tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija NemačkeEvropaEvrobasket 2015Denis Šroder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara