Nemanja Bjelica (©MN Press)
Nemanja Bjelica (©MN Press)

Nemanja Bjelica ima otok, vraća se treninzima sledeće nedelje

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 21:40

Srpski as i dalje nije odigrao ni minut ove sezone

Povratak Nemanje Bjelice u evropsku košarku produžio se značajno zbog povrede, iako se letos vratio u Fenerbahče, iz kojeg je kao MVP Evrolige otišao u NBA ligu.

Dimitris Itudis je posle sigurnog trijumfa nad Bursom govorio da je Bjelica trebalo već da se vrati na teren, ali da je osetio problem u Ahilovoj tetivi zbog čega je opet van stroja. Kako je tokom dana bilo dosta spekulacija o težini povrede srpskog asa, oglasio se i Fenerbahče koji je stavio tačku na sve crne slutnje i prognoze.

Izabrane vesti

Četvrtak, 18.45: (1,60) Fenerbahče (14,5) Monako (2,55)

Prema saopštenju šampiona Turske, Bjelica će se ekipnim treninzima vratiti naredne sedmice.

“Nemanja Bjelica radio je po individualnom planu i programu već neko vreme i planirano je bilo da bude uključen ekipnim treninzima ove sedmice. Međutim, osetio je problem u nozi, koju je prethodno povredio tokom individualnog rada. Odmah su urađene potrebne analize i kontrole i ispostavilo se da ima otok u regiji lista“, stoji u saopštenju uz napomenu:

“Naš igrač sada prati režim oporavka kako bi se uklonio otokom. Njegovo stanje se prati svakodnevno i planirano je da počne sa ekipnim treninzima naredne sedmice“.

Bjelica se u Fenerbahče vratio letos posle višegodišnjeg boravka u NBA ligi koji je krunisao osvajanjem šampionskog prstena sa Golden Stejtom. U plej-ofu imao je važnu ulogu kod Stiva Kera i Voriorsi su želeli da ga zadrže, ali je on izabrao povratak u Istanbul.

Nažalost, nije mogao da pomogne Srbiji na Evrobasketu pošto je doživeo povredu lista tokom priprema za kvalifikacione utakmice protiv Grčke u Beogradu i Turske u Istanbulu. Tada je list stradao u igri bez kontakta...


tagovi

Nemanja BjelicaKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara