Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Nemanja Todorović: Cela sezona staje u jednu utakmicu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 08:25

Borac Mozzart – MZT, utakmica godine za Čačane, ali i tim iz Skoplja!

Došao je momenat odluke u gradu podno Ovčara i Kablara. U okviru 23. kola ABA lige u Čačku će koplja ukrstiti Borac Mozzart i MZT Skoplje Aerodrom (subota, 19.00, Dvorana kraj Morave).

Iza čačanskog tima je prva meč lopta koju nije uspeo da iskoristi. Naime, u minuloj rundi Borac Mozzart je poražen kod kuće od Mege (80:86). Reč je o susretu u kome je domaćin odigrao fenomenalno prvo poluvreme, ali ga je pad u trećoj četvrtini koštao dva boda. Sa izrečenim je saglasan i kapiten prvog tima Nemanja Todorović.

Izabrane vesti

,,Utakmicu protiv Mege smo perfektno otvorili. Uspeli smo da zaustavimo napad protivničkih košarkaša i trčanje u kontru, jer su igrači Mege mladi, poletni momci. Ali u drugom poluvremenu smo pali, što nam se dešava cele sezone. U četvrtoj deonici smo pokušali da se vratimo, ali nismo uspeli. Omašili smo nekoliko zicera, izgubili par lopti, tako da je pobeda otišla u ruke tima iz Beograda“, izjavio je Todorović.

Sledi najbitniji duel u sezoni, kako za Srbe, tako i za Makedonce.

„Cela sezona staje u jednu utakmicu. Veliki pritisak je na nama, ali sigurno i na rivalu. Verujem da će MZT doći u Čačak sa motivom da pobedi. MZT je u odnosu na naš prvi okršaj promenio trenera i doveo nekoliko pojačanja. Dobio je novu energiju i nadu da može do opstanka“.

Naravno, čitavo svoje biće igrači su uložili na pripremu predstojećeg okršaja.

„Čim smo završili meč sa Megom, odmah smo ga arhivirali, pa smo krenuli da se spremamo za MZT. Potrudićemo se da dođemo do najvažnije pobede. Moramo ući maksimalno koncentrisano u duel, jer samo tako možemo da slavimo. Verujem da je sve u našim rukama, igramo kod kuće, pred svojim sugrađanima“.

Razume se, od ogromne važnosti biće pomoć čačanske publike, koju iz kluba očekuju u velikom broju.

„Želim da se zahvalim publici što je došla u velikom broju protiv Mege i što nas je podržavala svih 40 minuta. Nadam se da će biti još više Čačana protiv MZT – a. Uz silno navijanje možemo do trijumfa i opstanka u ABA ligi“, dodao je Nemanja Todorović.

Vredno je napomenuti da će ulaz na utakmicu između Borca Mozzart i MZT Skoplje Aerodroma biti besplatan, baš kao što je to bio slučaj sa prethodnim duelom.


PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

ABA ligaNemanja TodorovićKK Borac ČačakMZT Skoplje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara