Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Nemanja Todorović: Protiv FMP-a ćemo probati da primenimo stvari sa treninga

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.08.22. | 10:54

KK Borac Mozzart kreće sa pripremnim utakmicama!

KK Borac Mozzart ušao je u treću nedelju priprema. Iza prvog tima je naporan period, u kom je sa raspoloživim snagama radio punom parom, kako bi se što bolje uigrao za izazove koji ga očekuju.

Prema rasporedu koji je utvrđen na početku priprema, “crveno – bela” ekipa će odigrati priličan broj utakmica, kako bi se na najbolji mogući način pripremila za novu sezonu u ABA ligi.

Izabrane vesti

Prvi rival Čačanima biće stari znanac, FMP i to u sredu. Nekoliko dana kasnije, u subotu, Borac Mozzart će odigrati i prvi pripremni duel na parketu dvorane kraj Morave, a protivnik će biti Sloga iz Kraljeva.

Kapiten prvog tima, Nemanja Todorović, smatra da je u dosadašnjem periodu odrađen dobar posao.

,,Krenuli smo pripreme za novu sezonu pre više od dve nedelje. Polako popunjavamo tim, a tu su i neki igrači na probi. Ono što mogu da kažem jeste da se svi maksimalno trude, kako bismo se što bolje spremili za sve izazove. Za sada smo uradili dobar posao“, rekao je Todorović.

Što se tiče očekivanja od ostatka pripremnog perioda, kapiten smatra da je dovoljno vremena da se tim dobro uigra.

,,Polako krećemo sa pripremnim utakmicama. Uvek je teško igrati te prve duele, ali moramo dati svoj maksimum, jer želimo da vidimo gde smo u ovom trenutku. To će biti od velikog značaja u nastavku pripremnog perioda. Ipak, smatram da će biti dvoljno vremena da se uigramo i spremni sačekamo početak ABA lige“.

Todor je ovog leta produžio saradnju sa klubom na još dve godine. Kako sam kaže, doneo je najbolju moguću odluku.

,,Odlučio sam da produžim ugovor na još dve godine iz nekoliko razloga. Pod jedan, zato što sam uvek najbolje partije pružao baš u dresu Borca. Zatim, prošle sezone sam postao kapiten, što nije tako mala stvar u Čačku. Takođe, priličan broj godina sam tu. Tako da kada se sve to uzme u obzir, smatram da sam doneo najbolju odluku“, završio je Nemanja Todorović.

Da je pripremna utakmica protiv FMP – a, u prestonici, odlična prilika za proveru smatra i trener Đorđe Mićić (sreda, 13:00 sati, FMP Arena).

,,U prvom delu smo se bazirali da fizički pripremimo igrače. Uostalom, to je uobičajeno u ovom periodu. Moram da kažem da smo to uradili u saradnji sa fizio grupom iz Beograda. Uz njihov program i nadzor smo započeli pripremni period. Naravno, tu je Darko Bogićević Luis, naš kondicioni trener, koji sve to nadgleda i kontroliše. Doduše, sa nama nije naš prvi trener Marko Marinović, koji je u stručnom štabu reprezentacije Srbije. Ali uz njegove predloge i ideje mi sve sprovodimo u delo. Za sada sve ide po planu“, rekao je Mićić.

Utakmica u Železniku biće dobar pokazatelj trenutne snage ekipe iz Čačka.

,,FMP će i ove godine, nema sumnje, biti odlična ekipa. Sa nekoliko iskusnih pojačanja zamenio je odlaske sa kraja prošle sezone. Nema sumnje, imaće nameru da se bori za sam vrh ABA lige. Takođe, igraće i kvalifikacioni turnir za FIBA Ligu šampiona. Sve u svemu, protivnik vredan poštovanja“, zaključio je član stručnog štaba Borac Mozzarta.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac ČačakNemanja TodorovićFMPMarko MarinovićPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara