Igor Kokoškov (©Shutterstock)
Igor Kokoškov (©Shutterstock)

Nemilosrdni Fener zgromio Karšijaku: Kokoškov odmorio najbolje i slavio sa 58 razlike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 19:04

Ekipa iz Izmira je na teren izašla sa svega četiri prvotimca

Tražia je Pinar Karšijaka odlaganje utakmice sa Fenerbahčeom u okviru turske Super lige, ali ga nije dobila. Trener Ufuk Saridža je zaražen virusom korona, kao i nekoliko njegovih pomoćnika, pa je ekipu sačinjenu mahom od igrača iz omladinskog pogona predvodio njegov asistent Redžep Šen. Igor Kokoškov je tako odlučio da odmori najbitnije pojedince, ali je i sa pretežno turskim igračima uspeo da ostvari gotovo neverovatnu pobedu. Sastav iz Istanbula je u svojoj dvorani slavio rezultatom 117:59.

20.00: (2,30) Čikago (12,5) Bruklin (1,75)

Izabrane vesti

Nije mogla značajno oslabljena Karšijaka da parira evroligašu, koji je na parket od prvog minuta izašao u petorci sačinjenoj od turskih košarkaša: Kenan Sipahi, Melih Mahmatoglu, Jigit Onan, Berkaj Džandan i Ahmet Duverioglu. Već posle prvog kvartala je postalo jasno da se gostima sprema katastrofa (29:10). Ubacili su domaći košarkaši do kraja susreta čak 22 trojke (55 odsto), imali 54 skoka, 36 asistencija. Pre ovog susreta ove dve ekipe su imale jednak učinak (20-6)

Posle kraćeg vođstva gostiju iz Izmira na startu utakmice brzo su domaći košarkaši uspostavili kontrolu, pa su na prvi odmor otišli sa 19 poena prednosti, dodali su gas u drugom kvartalu, ubacili još 34 poena i već do poluvremena rešili pitanje pobednika (mada je ono bilo rešeno praktično pre početka susreta). Jasno je da Karšijaka nije mogla da se vrati posle 34 poena zaostatka u prvih 20 minuta, pružila je dobar otpor u trećoj deonici, ali to je bilo sve. Fener nije puštao gas, rezervisti su želeli da se dokažu treneru Kokoškovu, pa je Pinar pretrpeo katastrofu.

Berkaj Džandan je bio najefikasniji sa 25 poena, ali je Tarik Biberović ukrao šou, kako je bio na dve asistencije od tripl-dabla (23 poena i 13 skokova). Džarel Edi je dodao 13 poena, dva manje ubacio je Danilo Bartel, dok je Duverioglu imao "samo" osam poena, ali je uhvatio čak 17 lopti pod obručima. Sa druge strane 22 poena Tuluoglua, pola koša manje ubacio je Mahir Agva, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Džagataj Ozkan. U strelce se upisao jo samo Pelivan (pet poena).


TURSKA SUPER LIGA - 27. KOLO

Nedelja

Fenerbahče Beko - Pinar Karšijaka 117:59

/Džandan 25 - Tuluoglu 22/



tagovi

Igor KokoškovTarik BiberovićFenerbahče BekoPinar KaršijakaUfuk Saridža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara