Nenad Stefanović (©MN Press)
Nenad Stefanović (©MN Press)

Nenad Stefanović: Pozicija mladih trenera katastrofalna, najveća želja da na kraju karijere ostavim petoricu stručnjaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 23:37

“Svako ko je u košarci duže u jednog dana, zna koliko je teško da se uklopi plejmejker koji je promenjen usred sezone“

Teže nego što se možda očekivalo, košarkaši FMP prošli su u polufinale, ali izabranici Nenada Stefanovića dobili su važnu lekciju pred susret sa Megom.

Nisu nimalo zadovoljni u redovima prošlogodišnjeg finaliste Superlige što će na parket već u petak od 17 časova, odnosno manje od punog dana...

Izabrane vesti

“Dve godine smo pri vrhu ABA lige, dobro bi bilo da imamo neku povlasticu, da imamo slobodan dan“, sleže ramenima mladi stručnjak.

Smatra da je njegov tim trebalo ranije da prelomi susret.

“Utakmica je bila jako teška i zahtevna. Pripremali smo se maksimalno, kao da je svaki drugi klub iz ABA lige u pitanju, to su i u Metalcu osetili. Nismo iskoristili neke prilike da ranije prelomimo susret. Nismo u najboljem momentu, promenili smo plejmejkera, uklapamo se i pokušavamo da uigramo što pre“.

U dahu je istakao važan detalj...

“Četiri jako iskusna trenera, imamo i četiri mlada trenera. To je jako dobar podatak za srpsku košarku. Ovo je stvar o kojoj treba malo više da se piše i priča“.

Govorio je Stefanović i o tome koliko je zahtevno uklopiti novog plejmejkera u ekipu...

“Svako ko je u košarci duže u jednog dana, zna koliko je teško da se uklopi plejmejker koji je promenjen usred sezone. Pametan je momak, ima kvalitet, zaslužan je sam što se brzo uklopio. Mislim da može dosta bolje“.

Posle intervjua koji je dao za Mozzart Sport, ponovo je otvoreno pitanje pozicije mladih trenera u srpskoj košarci...

“Ako izuzmemo Udruženje trenera i Strahinju Vasiljevića koji radi strašan posao, ne znam šta smo dobili... Pozicija mladih trenera je katastrofalna. To da mi nećemo da radimo ili da smo Youtube treneri, kako nas neki nazivaju, to je smešno... Trudićemo se svi, lično na prvom mestu, da do kraja karijere ostavim pet trenera iza sebe. To bi mi bila najveća satisfakcija. Ne da su bili moji igrači, pa postali kasnije treneri, nego da su bili kod mene u stručnom štabu i radili dugo“.

Mladi prvotimac Nikola Manojlović ukazao je da je FMP ušao u susret protiv Metalca sa maksimalnim respektom...

“Čestitam Metalcu na odličnoj igri. Mi njih apsolutno respektujemo, ušli smo u meč sa maksimalnom željom da ih nadigramo i pobedimo. Posle tri poraza u ABA ligi želimo da napredujemo dalje. Imali smo velike padove u trećoj i četvrtoj deonici. Ali, šta je, tu je. Idemo u meč sa Megom da probamo da pobedimo i odemo u finale“.


tagovi

Nenad StefanovićFMP ŽeleznikKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara