Nemanja Nenadić u dresu FMP-a (Foto: MN Press)
Nemanja Nenadić u dresu FMP-a (Foto: MN Press)

Nenadić utišao Vroclav i trasirao put Zjelonoj Gori ka pobedi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 22:04

Sastav Olivera Vidina uz odlične role bivših košarkaša Crvene zvezde Nemanje Nenadića i Dragana Apića srušio Šlonsk

Derbi poljske lige opravdao je očekivanja. Triler u Vroclavu je posle 45 minuta košarke pripao gostima iz Zjelone Gore, a četu Olivera Vidina je u poziciju da upiše važan trijumf na gostovanju trojkom na 23 sekunde do isteka regularnog vremena stavio bivši košarkaš Crvene zvezde i FMP-a Nemanja Nenadić. U dodatnih pet minuta je stvar u svoje ruke preuzeo Devo Džozef, pa su srušili Šlonsk i došli do celog plena - 88:85.

Zjelona Gora je tako došla do 10. pobede u sezoni (šest poraza) i prekinula seriju Šlonska od sedam vezanih trijumfa (9-7). Obe ekipe su podigle obrtaje posle nešto slabijeg početka sezone, a loš start doveo je do toga da posle 16 rundi sede na petom i šestom mestu na tabeli.

Izabrane vesti

Posle uvodne deonice se činilo da se gostima sprema katastrofa. Šlonsk je dobio prvi kvartal sa 33:24. Nije ni posle druge deonice delovalo da bi Zjelona Gora mogla do brejka, pošto je domaćin na veliki odmor otišao sa sedam poena viška. U trećem kvartalu je usledio preokret, ekipa srpskog stručnjaka Vidina je zategla odbranu, rivalu dozvolila svega 14 poena i na poslednji odmor otišla sa viškom od pet.

Očekivano, poslednja četvrtina je bila veoma tvrda. Delovalo je da je ekipe iz Vroclava posle serije 9:0 na pragu trijumfa, ali se gosti nisu predavali. Na 23 sekunde do kraja susreta odgovornost je preuzeo Nenadić i trojkom sa gotovo devet metara poveo Zjelonu Goru ka produžetku. Otišlo se u dodatnih pet minuta jer Šlonsk nije realizovao naredni napad, a u produžetku je Džozef najpre pogodio trojku, a potom sa linije za slobodna bacanja stavio tačku.

Pobednički sastav je predvodio Jaroslav Žiškovski sa 26 poena (5/8 za tri), a pratili su ga Džozef sa 17 i Nenadić sa 16 poena. Nemački internacionalac Dejvid Brembli je dodao 12, dok je Dragan Apić takođe odigrao odličnu utakmicu - ubacio je 10 poena uz 14 skokova i pet asistencija. Treba napomenuti da je bivši centar Crvene zvezde, FMP-a u Budućnosti proveo gotovo 37 minuta u igri, kao i da je Nenadić posle odlaska Brendena Frejzera u Fortitudo postao prva Vidinova opcija na poziciji plejmejkera.

U redovima Šlonska, koji je nedavno u poslednjim trenucima ispustio pobedu u Areni protiv Partizana, prednjačio je Amerikanac Trevis Trajs (nije igrao u Beogradu) sa 21 poenom. Pratio ga je Aleksandar Džjeva sa 17, dok je Jakub Karolak dodao 13 poena. Letonski reprezentativac Martinš Mejers je dodao 11 poena (7sk), dok je dvocifren sa 10 bio i Kodi Džastis.




tagovi

Nemanja NenadićDragan ApićOliver VidinKK Zjelona GoraŠljonskPoljskapoljska košarka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara