Arturas Milaknis (©Star Sport)
Arturas Milaknis (©Star Sport)

Neptunas dobro iscedio Žalgiris pred put u Beograd, Mudiaj i Gifaj se naoštrili za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 22:09

Šampion Litvanije siguran protiv Neptunasa, mada je do sredine poslednje četvrtine sve bilo otvoreno...

Crvena zvezda se nije proslavila u Laktašima i opterećena porazom u Laktašima dočekuje evropsku premijeru protiv Žalgirisa, koji je u domaćem prvenstvu slavio ubedljivo uprkos potresima na klupi i smeni trenera Martina Šilera.

Žalgiris je bio bolji od Neptunasa rezultatom 98:79 (23:19, 20:23, 23:19, 32:18) u verovatno jedinoj utakmici Arnea Foltmana na klupi litvantskog velikana pre debija Jurija Zdovca koji se očekuje upravo u Beogradu u sredu protiv Crvene zvezde. Rezultat možda govori da je pobeda ostvarena s pola gasa, ali nije bilo tako. Neptunas je dugo mučio Žalgiris jer tokom više od tri pune četvrtine domaćin je samo jednom nakratko bio na deset poena više. Dugo je Žalgiris tražio način kako da prelomi susret u svoju korist, na kraju je iskoristio realnu razliku u kvalitetu kako bi ipak slavio sa 19 poena razlike.

Izabrane vesti

Šampion Litvanije vezao je peti trijumf u domaćem prvenstvu zahvaljujući partijama Emanuela Mudiaja i Nilsa Gifaja koji su zajedno spakovali 34 poena. Nekadašnji igrač Denvera imao je 18 poena uz sedam asistencija, dok je nemački reprezentativac na 16 poena dopisao još šest skokova. Prekaljeni Janis Strelnijeks imao je 13, a Arturas Milaknis i Marek Blaževič po 12 poena. Kod Neptunasa Benas Gričijunas je jedini dominirao, a sa 23 poena za 22 minuta bio je prvi strelac utakmice. Ubeležio je još sedam uhvaćenih lopti. Edgaras Zelionis je ubacio 13 poena.

Nije se Žalgiris proslavio, pa je rivala morao da slomi u nekoliko manjih naleta tokom poslednje četvrtine. Neptunas je dugo bio na pet-šest poena zaostatka, ali kada je vratio dvocifrenu prednost, Žalgiris je više nije ispuštao do kraja, a otišla je pred kraj i na 20 poena (96:76).

Podsetimo, Žalgiris u Beograd stiže bez nekadašnjeg kapitena Partizana Žofrija Lovernja koji je zbog povrede izgubljen za narednih mesec do mesec i po dana...



tagovi

Emanuel MudiajArturas MilaknisNils GifajŽalgirisKK Neptunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara