""
""

Neslavni kraj Klipinih Orlića: Od očaja do sjaja i nazad, Turska u polufinalu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.15. | 17:55

Srbija pala u produžetku, u dodatnih pet minuta primila čak 20 poena...

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva na Volosu, pošto su od izabranika Slobodana Klipe bolji bili vršnjaci iz Turske, i dalje aktuelni šampioni Starog kontinenta – 90:79 (22:21, 20:19, 13:21, 15:9, 20:9).

U reprizi prošlogodišnjeg finala Turska je izvojevala još jednu veliku pobedu, ovog puta posle produžetka, u kojem su učenici Mustafe Derina eksplodirali i ubacili čak 20 poena, a Orlićima dozvolili samo devet koševa.

Izabrane vesti

Susret je obilovao brojnim preokretima, a posle tri pune četvrtine Orlići su imali vođstvo rezultatom 61:55. Međutim, na početku poslednjih deset minuta Klipini momci potpuno su podbacili i dozvolili su protivniku da potpuno zaokrene situaciju na parketu, napravi seriju 10:0 i povede sa 67:63. Dugo je ovaj rezultat bio aktuelan, međutim, u samom finišu triling Stojanović – Radanov – Aranitović doveo je Srbiju u situaciju da na minut i po pre kraja da vodi rezultatom 70:67.

Trojku vrednu produžetka pogodio je jedan od najboljih igrača Turske - Enes Taskiran, 26 sekundi pre kraja. Ovaj detalj kao da je potpuno „ubio“ Orliće, koji su u nastavku izgubili sve konce i doživeli poraz.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Furkan Korkmaz sa 21 poenom, čemu je dodao i 11 skokova, dok je Taskiran ubacio 17 poena, uz šest asistencija. U srpskom timu Aleksandar Aranitović je postigao 16, Vojislav Stojanović 15 poena, uz 13 skokova i šest asistencija, dok je Nikola Ćirković ubacio 12 koševa, uz osam uhvaćenih lopti.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vojislav StojanovićSlobodan Klipajuniorska košarkaška reprezentacija SrbijeEvropsko košarkaško prvenstvo za junioreAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara