Neven Spahija (©Star sport)
Neven Spahija (©Star sport)

Neven Spahija za Grke: Nisam znao celu priču o Dorsiju i izvinjavam se

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.22. | 17:08

“Naravno, za Janisa znam da je Grk i tu nema nikakve polemike“

Intervju koji je hrvatski strateg Neven Spahija dao za Mozzart Sport u Pragu izazvao je veliko interesovanje ne samo domaće, već i evropske javnosti.

Doskorašnji trener Baskonije govorio je o brojnim temama, od Srbije i Hrvatske na Evrobasketu, preko regionalne košarke, do igranja stranaca za nacionalne timove, čiji je strogi protivnik, a upravo je njegova izjava o naturalizovanim igračima izazvala reakciju grčke javnosti.

Izabrane vesti

Naime, Neven Spahija je za naš sajt stavio Tajlera Dorsija u kontekst stranca u reprezentaciji Grčke, međutim nije znao da je novi košarkaš Dalasa svojevremeno nastupao za selekciju Helena do 19 godina, zbog čega je ovaj imao pravo da nastupa i za prvi tim kao domaći igrač.

Upravo iz tog razloga Spahija je u razgovoru za renomirani grčki sajt Sport24 uputio izvinjenje zbog korišćenja pogrešnog primera za naturalizovane igrače u reprezentacijama, istakavši da nije znao celu priču oko Dorsija.

“Želim da budem iskren. Nisam znao celu priču oko Tajlera, da je igrao za mlađe kategorije Grčke. Pričao sam generalno o problemu naturalizovanih igrača na Evrobasketu i iskoristio sam pogrešan primer. Izvinjavam se prijateljima u Grčkoj zbog toga“, rekao je Spahija i dodao:

“Ono što sam rekao o problemu naturalizacije igrača nema nikakve veze sa Grčkom. Čak i moja reprezentacija ima igrača koji naturalizovan (Džejlen Smit). Nisam imao nameru nikoga da uvredi. Suština izjave je povezana samo sa ovim problemom dovođenja stranaca. A, pošto nisam znao celu priču o Dorsiju, pogrešno sam iskoristio njega kao primer“.

Dotakao se Spahija i Janisa Adetokunba...

“Što se tiče Janisa Adetokunba, ne bih samo da moje reči budu pogrešno shvaćene, njegovu priču znam savršeno, znam da je Grk. Imam veliko poštovanje prema Janisu i Dorsiju i svemu što su postigli u životu“.


tagovi

košarkaška reprezentacija GrčkeTajler DorsiEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara