(©MN Press)
(©MN Press)

Nigerijac i slovenački reprezentativac stižu u FMP

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 01:07

Posle odlazaka iz Železnika na redu su dolasci...

Prometno je ovih dana u Železniku. Red odlazaka, pa red dolazaka. Loše je ušao FMP u sezonu, rezultati su daleko od zadovoljavajućih, a rastanak sa trojicom košarkaša u prethodnim danima bio je jasan signal da će ubrzo uslediti i pojačanja. Kako nezvanično saznaje MOZZART Sport, za tim iz Železnika parafirali su Ebuka Izundu i Jurij Macura.

Pošto su se rastali sa trenerom Vladom Jovanovićem, zatim Okbenom Ulubajem, Nikolom Popovićem i Ognjenom Čarapićem,.Panteri koji su napravili izenađenje pobedom nad Cedevitom Olimpijom okrenuli su se jačanju tima, kako bi odmakli još više iz opasne zone. Posle povratka Lazara Vasića sa pozajmice iz Tamiša, u Železnik stužu pomenuti Nigerijac i Slovenac.

Izabrane vesti

Ebuka Izundu (24, 208cm), nigerijski krilni centar sa američkim pasošem koji je s Panterima parafirao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost nastavka i sledeće, ove sezone nosio je dres francuskog Strazbura, a prvi klub po dolasku u Evropu bio mu je španski Real Betis, pošto se četiri godine školovao na univerzitetu Majami (SEC konferencija).

Jurij Macura (21, 211 cm) koji je poput Nigerijca stavio potpis na 1+1 ugovor, 2014. godine se otisnuo na Pirineje, priključivši se mlađim kategorijama Baskonije. Od 2016. je igrao za njihov B tim, da bi se u leto 2019. preselio u Megu. Prošle sezone je u dresu beogradskog kluba beležio 2,4 poena, a najbolji meč u periodu dok je nastupao za Megu odigrao je protiv Budućnosti, kada je isporučio 13 poena. Tekuću sezonu je počeo u ekipi Primorske, a li nakon odustajanja tima iz Kopra od takmičenja, zbog problema sa finansijama, bio je slobodan u izboru nove sredine.

Macura može da se pohvali nastupima za mlađe kategorije reprezentacije Slovenije, a u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kinu zabeležio je debitantski nastup za seniorski tim Slovenije.

PIŠE: Đorđe Matić


tagovi

Ebuka IzunduJurij MacuraFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara