Nije loše za predjelo: Počeo Ol star vikend u novom formatu, Kaningem MVP turnira "zvezda u usponu" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.02.22. | 06:32

Slavila ekipa Rika Berija...

NBA Ol star vikend počeo je uobičajeno - utakmicom zvezda u usponu. Meč koji okuplja rukije i sofmore, odnosno ove godine neke igrače iz Razvojne lige, odigran je u novom formatu. Najtalentovaniji igrači lige bili su podeljeni u četiri ekipe. Prvo je odigrano polufinale (dve utakmice do 50), a potom su pobednici u finalu igrali do 25. Uz oubičajene minuse koje se već godinama unazad tiču nedostatka ozbiljnijeg takmičarskog duha u ovakvim utakmicama, utisak je da su promene pozitvno uticale makar na prvi dan spektakla u Klivlendu.

Četiri tima predvodili su legendarni asovi Geri Pejton, Rik Beri, Ajzea Tomas i Džejms Vorti.

Izabrane vesti

Evo i sastava:

U prvom polufinalu sastale su se Tomasova i Vortijeva ekipa. I početak nije bio obećavajući. Igra bez ikakvih obaveza u odbrani, retko koji napad duži od sedam, osam sekundi, preterana želja za zabavom i premalo ambicija da se odigra nešto smisleno. Daleko od toga da se nešto radikalno menjalo, međutim kako su se timovi približavali cilju (doći do 50 poena) viđeno je nešto više emocija i zdravijeg nadmetanja. U samom finišu odlučili su penali. Džejlen Sags imao je priliku da donese pobedu Vortijevom timu pošto je fauliran pri rezultatu 48:46. Jedno je pogodio, drugo promašio, posle čega nije uspeo ni popravni njegovog imenjaka Grina. Na drugoj strani Sadik Bej je siguran za 49:48, ide potom i njegova rampa, pa naposletku dva pogođena slobodna bacanja Desmonda Bejna za trijumf ekipe Ajzee Tomasa - 50:49.

U drugom polufinalu gledali smo nešto ozbiljniju košarku, s više interesovanja za konačan ishod i kod jednih i kod drugih. Pri rezultatu 48:47 za Berijev tim priliku da ekipi Pejton donesu pobedu imali su Lamelo Bol i Bouns Hajland. Obojica su probali šutem za tri i nisu uspeli da pogode. S druge strane Tejt je bio sigurniji.

Finale se, kao što rekosmo, igralo do 25, tako da nije bilo prostora za opušteni start kao u prva dva susreta. Odbrane su izgledale dosta bolje, čak je i tranzicija ličila na neke ozbiljne mečeve. Tomasovom timu trojke na startu donele su prednost (8:3 i 11:5, 18:12), da bi momci Rika Berija polako počeli da okreću boljom igrom pod košem i bržim dodavanjima. Presudila je serija 13:2 u korist Berijeve ekipe koju je 25. poenom sa penala krunisao Franc Vagner.

MVP nagrada otišla je u ruke Kejda Kaningema iz Detroita. On je u polufinalu imao 13 poena, pet skokova i šest asistencija, a u finalu pet poena, dve uhvaćene lopte i tri dodavanja.



tagovi

nba ol starNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara