Foto ABA liga
Foto ABA liga

Nije Partizan samo Panter i Ledej: Svih 12 igrača pokazalo Obradoviću da može da računa na njih

Vreme čitanja: 4min | uto. 03.10.23. | 11:11

Protiv Mornara iz Bara u prvom kolu ABA lige se pokazalo da Željko Obradović može da računa na veliki broj igrača koji su u stanju da pomognu na parketu

Pobeda od 32 razlike protiv Mornara u prvom kolu ABA lige (110:78) nije nešto što bi zahtevalo veliku pažnju ili posebnu analizu. Partizan Mozzart Bet je uradio ono što se očekivalo, ono što smo uostalom i najavili jer je razlika u kvalitetu očigledna, ali ima nešto što je i te kako vredno pomena. Činjenica da je svih 12 igrača dalo veliki doprinos, nešto što nije moglo da se vidi prošle sezone.

Bio je crno-beli tim prošle sezone poznat po izuzetno kratkoj rotaciji. Na kraju kako je sezona odmicala tako se videlo da sve zavisi od Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Dantea Egzuma, Matijasa Lesora i Džejmsa Nanelija. Posebno u Evroligi, a čak i u ABA ligi se rotacija u drugom delu sezone nije previše širila pa je u pojedinim mečevima korišćeno sedam ili osam igrača sa značajnijim minutima.

Izabrane vesti

Sada je već na pripremama nagovešteno da će biti nešto drugačije, a potvrda je stigla na prvoj zvaničnoj utakmici ABA lige. Svako će morati da doprinese pobedi, a kako to izgleda kada 12 igrača bez prestanka napada protivnika... pa pitajte Mornar.

Najmanje na parketu protiv Barana su bili Uroš Trifunović, Kevin Panter, Džejms Naneli i Aleksa Avramović. Igrali su oko 12 minuta i svi su imali izvanredne role, posebno Naneli koji je imao ulogu plejmejkera i sjajno je organizovao napade. Najviše je igrao Tristan Vukčević – 26 minuta. Ubacio je 13 poena, zakucavao, trčao... sve ono što bi Željko Obradović hteo od njega na ovakvim utakmicama. Odmah iza njega po minutaži bio je Mateuš Ponitka sa 22 minuta. Poljak se očigledno oporavio od povrede ramena i odmah pokazao da će na parketu moći da radi sve što mu Obradović smisli. Protiv Mornara statistika kaže da je imao sedam poena, sedam skokova i dve asistencije za 18 minuta.

Sličnu minutažu imao je i Danilo Anđušić koji je definitivno zaslužio najviše pohvala. Srpski šuter je odigrao perfektno. Ubacio pet trojki, pokazao da u ABA ligi može da preuzme ulogu lidera kada se Panter odmara i da se to ni najmanje ne oseti na parketu.

Veoma je važno da svi učestvujemo u pobedi i doprinesemo u nekom segmentu“, rekao je bio Danilo Anđušić posle meča prvog kola ABA lige.

Nagovestio je Anđušić dobru formu još na pripremama kada je stigao izuzetno fizički spreman, uostalom kao i većina igrača crno-belih, ali ono što jeste drugačije u odnosu na prošlu godinu je minutaža. Umeo je Anđušić da presedi veliki broj utakmica na klupi, ali ako je prvi ovosezonski meč nagoveštaj, onda bismo mogli da vidimo Anđušića u odličnim izdanjima u kontinuitetu jer se čini da je spreman da svojim šutem konstantno baca protivnika na kolena.

---------------

GLEDAJ UŽIVO NA MOZZARTBET.COM

Od ove sezone veliko iznenađenje za sve posetioce sajta mozzartbet.com.

SVE prenose utakmica Evrolige i Evrokupa moći ćete da pratite na našem sajtu, i to na stranici namenjenoj uživo klađenju.

Evroliga će biti nikad neizvesnija, nikad zanimljivija, i nikad dostupnija - dovoljno je samo da budete besplatno registrovani na sajtu mozzartbet.com i sve utakmice najbolje evropske košarke biće vam dostupne putem lajv strima.

Registruj se na mozzartbet.com i uživaj u najboljoj košarci.

---------------

Ono što će takođe biti novitet, barem u ABA ligi je odluka Obradovića da nekog igrača u potpunosti odmara. Sada je to bio slučaj sa Zekom Ledejem. Amerikanac je bez dileme jedan od najbitnijih igrača u crno-belom taboru i neko ko ima najveću minutažu. Sada je međutim imao ulogu navijača.

Sezona je naporna. Zeka sam odlučio da odmorim. Uvek će se neko odmarati kako bismo bili što spremni za sve izazove“, rekao je bio Obradović nagoveštavajući ono glavno što očekuje ekipu ove nedelje.

Već u sredu u prepodnevnim časovima Partizan Mozzart Bet poleće iz Beograda za Tel Aviv gde ih čeka Makabi (četvrtak, 20.00) u prvom kolu Evrolige. Teško da će i na tom meču baš svih 12 igrača moći da igra u meri kao protiv Mornara, ali je pokazano da Željko Obradović ima veliki broj igrača koje može da koristi i koji na vrlo opipljiv način mogu da pomognu.

Spremamo se. Imamo zakazanu video-analizu. Sada je fokus na Makabiju. Moraćemo da dogovorimo sve stvari kako nameravamo da ih napadnemo i da što bolje uđemo u taj meč“, poručio je Smailagić, još jedan od igrača koji je imao dvocifren učinak protiv Barana.

Sastanak koji o kojem Smailagić priča je zakazan danas u Areni, gde će crno-beli potom redovno trenirati, a potom u sredu ujutru sledi put, a u sredu predveče će prvi put istrčati na parket dvorane u Tel Avivu na trening sa 12 igrača koje Obradović odabere, svi spremni da pomognu da se i sezona u elitnom takmičenju otvori pobedom. Samo što će to biti neuporedivo teže nego što je slučaj sa ABA ligom.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKevin PanterZek LedejDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara