Nikola Ivanović (©Starsport)
Nikola Ivanović (©Starsport)

Nikola Ivanović u reprezentaciji Crne Gore protiv Litvanije

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 14:21

Posle utakmice sa Fenerbahčeom, plejmejker Crvene zvezde će se posvetiti obavezama u reprezentaciji

Stavila je Crvena zvezda na raspolaganje selektoru Srbije sve domaće igrače. Odabrao je Svetislav Pešić četvoricu, ali neće samo Nemanja Nedović, Ognjen Dobrić, Nikola Topić i Luka Mitrović imati obaveze mimo klupskih narednih dana. Nikola Ivanović je dobio dozvolu srpskog šampiona da pomogne reprezentaciji Crne Gore u drugom meču predstojećeg FIBA prozora, protiv Litvanije.

Crnogorski plejmejker će najpre biti na raspolaganju treneru crveno-belih Vladimiru Jovanoviću za utakmicu sa Fenerbahčeom u četvrtak (18.00), a onda će se pridružiti državnom timu za meč protiv Litvanaca u Morači (ponedeljak, 14. novembar).

Izabrane vesti

Predstojeća dva susreta imaju veliki značaj za selekciju Boška Radovića. Trenutno je treća u grupi iza Litvanije (7-1) i Francuske (6-2) sa učinkom 5-3. Selekcije BiH i Mađarske imaju po 4-4, dok je Češka poslednja sa 3-5.

Podsetimo, Ivanović nije mogao da pomogne reprezentaciji Crne Gore na Evrobasketu zbog problema sa Ahilovom tetivom, pa će sada ponovo obući dres sa državnim grbom u veoma bitnom trenutku.

Na Radovićevom spisku za predstojeći FIBA prozor našla su se i dva debitanta: mladi košarkaš Mege Andrija Grbović, kao i Bojan Tomašević iz čačanskog Borac Mozzarta, prenose Vijesti.

U ekipi nema Bojana Dubljevića jer je Valensija odlučila da ne pušta svoje igrače za nadolazeći prozor, kao ni talentovanog Fedora Žugića iz Ulma koji se muči sa povredom ligamenata.

SPISAK CRNE GORE

Plejmejkeri: Nikola Ivanović (Crvena zvezda), Kendrik Peri (Unikaha), Igor Drobnjak (Budućnost), Mašan Vrbica (Sutjeska)

Bekovi: Milutin Đukanović (Lovćen), Vladimir Mihailović (Mornar)

Krila: Zoran Vučeljić (Studentski centar), Dino Radončić (Saragosa)

Krilni centri: Andrija Grbović (Mega), Bojan Tomašević (Borac Mozzart), Radosav Spasojević (Krka)

Centri: Aleksa Ilić (Budućnost), Nemanja Radović (Mursija), Zoran Nikolić (Le Portel)


tagovi

KK Crvena zvezdakošarkaška reprezentacija Crne GoreNikola IvanovićAndrija GrbovićBojan Tomašević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara