Nikola Milutinov (©Star Sport)
Nikola Milutinov (©Star Sport)

Nikola Milutinov prva želja Virtusa za leto!

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 10:17

Posle Danijela Heketa i Toka Šengelije u Bolonju bi mogao i srpski as

Povratak Virtusa u elitno društvo evropske košarke značajno je podiglo klupske, a pre svega ambicije vlasnika Masima Zanetija koji želi da na temelju poslednjeg uspeha gradi dalji razvoj bolonjskog sastava.

Osvajač Evrokupa već u svojim redovima ima neka strašna imena poput Miloša Teodosića, Marka Belinelija, Toka Šengelije i Danijela Heketa, a od leta Virtus bi mogao da bude jači za - Nikolu Milutinova! Dva italijanska lista, Korijere delo Sport i Korijere di Bolonja, javljaju da je srpski as među najvećim željama Serđa Skariola u narednim mesecima. Reprezentativac Srbije je uprkos embargu uvedenom ruskim klubovima odlučio da ostane u CSKA gde se bori za titulu u VTB ligi, a kako je zbog aktuelne situacije sve izvesnije da CSKA neće igrati Evroligu naredne jeseni, rastanak nije opcija koja se automatski isključuje.

Izabrane vesti

Četvrtak, 18.00: (2,30) Olimpijakos (14,5) Efes (1,70)

Milutinov je u Moskvu stigao pre dve godine posle dugogodišnjeg rasta i razvoja u Olimpijakosu, ali mu boravak u CSKA prolazi uz dosta amplituda zbog povreda koje su ga snašle. Uspeo je uspešno da se oporavi i brzo povratio kvalitet koji ga je krasio u Pireju zbog čega je zavredeo status jednog od tri najbolja centra u Evropi, a iako se u glavnom gradu Rusije dobro oseća teško je verovati da će prihvatiti ostanak bez mogućnosti nastupanja u Evroligi. Doduše, sa Armejcima ima važeći ugovor do juna 2023. godine što znači da će Virtus morati da plati obeštećenje.

Bolonjski velikan je iz CSKA u periodu od početka rata u Ukrajini već doveo dva velika pojačanja - Danijela Heketa i Toka Šengeliju. Reprezentativac Italije odmah je potpisao do juna 2024. i iz svog džepa je platio 100.000 evra na ime raskida ugovora sa CSKA, dok je Šengelija parafirao samo do kraja ove sezone. Klub je nedeljama unazad u aktivnim pregovorima sa reprezentativcem Gruzije o produžetku saradnje, a posle osvajanja Evrokupa i povratka u Evroligu njegov ostanak potpuno je realan. Pogotovo jer je Virtus jedan od najvećih klubova evropskog kontinenta i ima velike ambicije.

Koliko su Virtusove ambicije velike najbolje govori to što su odmah posle osvajanja Evrokupa počele da kruže priče kako će klupski budžet za Evroligu biti preko 25.000.000 evra!

Uz Milutinova dva italijanska dnevnika pišu i o Janu Veselom kao mogućoj opciji na centarskoj poziciji. Leteći Čeh sa Fenerbahčeom ima ugovor do sledećeg leta, međutim istanbulski klub već neko vreme nije aktivni kandidat za evropsku titulu i poslednje dve-tri godine je u široj konkurenciji za četvrtfinale. Veseli je skrckao osmu godinu u Feneru gde je potvrdio klasu i profilisao se među najboljim "peticama" Starog kontinenta, okićen nagradama za MVP Evrolige 2019. i mestom u idealnoj petorci za sezonu 2018/19. Zvaničnih ponuda još nema, ali se puls opipava.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Podsetimo, Virtus unutra ima Ekpea Juda koji se već na početku sezone teško povredio i ne igra, a ugovorom je vezan do juna 2023, dok je Mam Žaite izrastao u zvanično najkorisnijeg igrača prve faza Evrokupa zbog čega mu je vrednost porasla. Ipak, Judo će verovatno dobiti raskid ugovora s obzirom na ozbiljnost povreede, što Virtus nije želeo da uradi tokom sezone kako bi ispoštovao iskusnog centra.

Virtus bi definitivno mogao da ima strašan tim naredne sezone!



tagovi

Nikola MilutinovEvroligaVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara