Nikola Topić (©MN Press)
Nikola Topić (©MN Press)

Nikola Topić u OKK Beogradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 10:21

Mladi košarkaš Crvene zvezde kod Vuleta Avdalovića do kraja sezone

Sinoć je ABA liga obavestila javnost da je poništila registraciju mladog košarkaša Crvene zvezde Nikole Topića u FMP-u i da do kraja sezone neće moći da nastupa u regionalnom takmičenju, a sada je Miško Ražnatović potvrdio da će mladi plejmejker Zvezde do kraja sezone nastupati za OKK Beograd.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vule Avdalović takmiči se u Košarkaškoj ligi Srbije, gde posle 16 odigranih utakmica zauzima 10. mesto sa učinkom 7-9, a u sredu od 19.00 časova će imati priliku da se domogne učešća u Kupu Radivoja Koraća, pošto se u polufinalu Kupa Košarkaškog saveza Srbije sastaje sa Spartakom iz Subotice (finalisti idu u Niš, u drugom polufinalu Zdravlje i Vojvodina).

Izabrane vesti

FMP i ABA liga su minulog petka zvanično istakli da će Topić do kraja sezone nastupati za tim iz Železnika, ali je sinoć došlo do preokreta, uz objašnjenje da je odluku o poništenju registracije u delo sproveo sportski direktor regionalnog takmičenja Milija Vojinović.

"Prema Članu 13.10 Pravilnika o radu i takmičenju, bilo kom košarkašu neće biti dozvoljno da igra istovremeno za dva različita kluba, iako učestvuju u različitim takmičenjima. Nikola Topić neće moći da igra ABA ligu u sezoni 2022/2023“, stoji u saopštenju ABA Lige.

Sin bivšeg reprezentativca i igrača Crvene zvezde Milenka Topića je sa 17 godina zabeležio prvu utakmicu u crveno-belom dresu u Evroligi, dok je u ABA ligi upisao sedam utakmica uz 3,4 poena u proseku. Pre debija na seniorskom nivou, ovaj 198 centimetara visoki plejmejker je igrao za kadetski i juniorski sastav crveno-belih.


tagovi

Nikola TopićOKK BeogradKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara