Nikola Vujčić i Dejan Tomašević (©MN Press)
Nikola Vujčić i Dejan Tomašević (©MN Press)

Nikola Vujčić: U Evropi je posebno teško osvojiti uzastopnu titulu, Micić će imati veliku motivaciju

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 12:43

“Ovde je uvek lepo doći, sve odiše košarkom i to se oseti na svakom koraku. Toliko legendi, igračkih i trenerskih, ako pričamo o košarci, onda je najbolje sada biti ovde“, kaže hrvatski as i tim menadžer Makabija za Mozzart Sport

Organizacija drugog završnog turnira Evrolige nije prvobitno bila namenjena Beogradu već Berlinu, ali svako ko je ovih dana gost glavnog grada Srbije oseća se kao da je u centru košarkaškog sveta. I zbog toga niko ne žali što je organizacija prebačena baš u Beogradsku arenu.

Jedan od rado viđenih posetilaca Beograda je Nikola Vujčić. Košarkaška gromada, dvostruki osvajač Evrolige, višestruki član obe idealne petorke, deo Evroliginog tima prve decenije 21. veka, osvajač nacionalnih trofeja u Francuskoj, Turskoj i Izraelu gde je proveo najveći deo karijere... Danas je Nikola Vujčić tim menadžer Makabija iz Tel Aviva sa kojim je imao dobru šansu da obezbedi plasman na Fajnal for, ali je Real Madrid stao na put. I pored toga što njegovog tima nema ove godine među kandidatima za trofej, Vujčić ima svoje favorite...

Izabrane vesti

“Igrao sam i za Olimpijakos i za Efes, naravno vučem više na tu stranu jer su to ipak moji klubovi“, s osmehom će Vujčić i dodaje:

“Ipak, ovo je Fajnal for i teško je predvideti ko će da osvoji titulu. Jedan dan inspiracije vas vodi do finala, još jedan do titule. Najbolje ekipe u Evropi su u Beogradu, to potvrđuje činjenica da su dobili serije na tri dobijene“.

18.00: (2,15) Olimpijakos (14,5) Efes (1,80)

Anadolu Efes mogao bi da postane prva ekipa posle skoro pune decenije koji je vezao dve titule, ali Barselona, Real i Olimpijakos imaju svoje planove...

“Osvojiti titulu je jako teško, a još je teže uraditi to dve godine zaredom. Kroz istoriju su to retki uspevali. Poslednji Olimpijakos, pre toga moj Makabi. To je nešto što je motivacijski velika stvar, ali samo pravi šampioni mogu da naprave takav iskorak. U Evropi je to dodatno teže, a Vasa Micić će sigurno imati veliku motivaciju da pred svojim narodom i porodicom ponovi prošlogodišnji uspeh“.

Makabi iz Tel Aviva je uspeo da dođe do četvrtfinala i sve je imao u svojim rukama, od toga protiv koga će se ukrstiti, do prednosti domaćeg terena. Real je ipak napravio nešto što se ni u jednoj drugoj seriji nije videlo - slavio je sa 3:0 i prvi rezervisao kartu za Beograd iako je u plej-of ušao u slaboj formi...

“Istina, ali napravili su neke poteze ranije koji su podigli ekipu. Motivacija je bila na maksimumu u celom timu što se i videlo kroz seriju sa nama. Podigli su se kao grupa posle slabijeg kraja ligaškog dela i dobili nas zasluženo. Nismo imali šanse protiv takvog Reala, pogađali su veliki broj trojki... Izgledali su kao što Real obično izgleda“.

Šta očekujete u Klasiku između Reala i Barselone?

“To će biti pravi derbi. Barselona ima šansu koju treba da iskoristi. Dobili su Real ove sezone pet puta, što nije mala stvar, u nekim mečevima razlika je bila velika. Nije lako predviđati ovakve utakmice, pogotovo na jednu pobedu, ali da ćemo gledati dobru košarku - to hoćemo. I jedva čekam da pogledam mečeve“.

U Beogradu ste ne samo kao gost i čelnik Makabija, već i košarkaška legenda. Kakav je osećaj biti deo ovakvog događaja?

“Ovde je uvek lepo doći, sve odiše košarkom i to se oseti na svakom koraku. Toliko legendi, igračkih i trenerskih, ako pričamo o košarci onda je najbolje sada biti ovde“.


tagovi

Nikola VujčićEvroligaFajnal for Beograd 2022Fajnal for EvroligeFajnal for u Beogradu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara