Nikola Radičević (© Star Sport)
Nikola Radičević (© Star Sport)

Niksi dobili prava na Nikolu Radičevića

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.07.22. | 18:53

Zanimljiv trejd u NBA ligi

Ukoliko nekada bude našao svoje mesto u NBA ligi, Nikola Radičević će obući dres Njujork Niksa. Slavna franšiza u trejdu u kojem je poslala Aleka Burksa i Norleansa Noela u Detroit, zauzvrat je dobila prava na srpskog košarkaša kao i buduće pikove u drugoj rundi drafta.

Podsetimo da je Radičević izabran na NBA draftu 2015. godine kao 57. pik od strane Denver Nagetsa. Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde nikada nije zaigrao u najjačoj ligi sveta.

Izabrane vesti

On je prošle sezone imao dobru ulogu kod Nenada Čanka u Lijetkabelisu, a naredne igraće ponovo u Španiji, ovoga puta Bilbao je nova destinacija.

Ipak glavne zvezde ovog trejda su Burks i Noel. Pre svege centar Norlen Noel koji je blistao nekada u dresu Kentakija što ga je dovelo do šeste pozicije na draftu. Odabrali su ga Pelikani, ali je prosleđen u Filadelfiju. Nikada nije ostvario potencijal, a Detroit će mu biti peti tim u karijeri. Igrao je još u Dalasu, Oklahomi i već pomenutom Njujorku.

Što se Burksa tiče, on je u ligu ušao 2011. godine kao pik Jute Džez. Sedam godina je bio deo ove franšize koja ga je potom trejdovala u Klivlend, kratko se zadržao u Sakramentu, potom Golden Stejtu i Filadelfiji, a 2020. je došao u Njujork Nikse.


tagovi

Njujork NiksNikola Radičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara