Printscreen
Printscreen

Ništa od Albine usluge Partizanu: Efes kroz iglene uši, spasla ga blokada tri sekunde pre kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 20:30

Martin Hermanson krenuo na ulaz za pobedu i umalo obradovao Grobare, ali...

Šest timova konkuriše za poziciju deset, poslednju koja vodi u plej-in Evrolige i koju trenutnu drži Partizan Mozzart Bet. U tom društvu je i Efes koji je u pretprošlom kolu šokatno izgubio od Asvela, pa pre dva dana ubedljivo porazio moćni Olimpijakos i nastavio da diše za vratom crno-belima. Večeras je Efes u paklu svoje Sinan Erdem dvorane i 31. kolu evropske elite dočekao Albu, najslabiji tim Evrolige, ali umesto još jednog dominantnog izdanja, morao je da se provlači kroz iglene uši - 85:84.

Bila je Alba na korak do toga da učini veliku uslugu Partizanu i zadrži Efes na brojci od 13 evroligaških pobeda. Imala je napad za trijumf, Martin Hermanson krenuo je na polaganje rešen da utiša istanbulsku dvoranu, ali svetlost je obasjala domaće navijače kao u filmovima. Ukazao se Tajrik Džons, poleteo i zalepio loptu za tablu tri sekunde pre kraja meča!

Izabrane vesti

Na tri minuta pre kraja utakmice Alba je vodila 81:79, a onda u naredna dva i po minuta nije postigla goš, dok je domaćin u tom periodu ubacio šest poena i 46 sekundi pre kraja stekao značajnih 85:81. Međutim, već u prvih pet sekundi narednog napada Viktor Olinde uzvratio je istom merom na trojku Vila Klajburna. Alba je prišla na poen zaostatka (85:84), Klajburn sedamanest sekundi pre kraja promašio trojku kojom bi zapečatio sudbinu nemačkog tima, a u međuvremenu je pomenuti Džons izrastao u heroja.

Imao je Efes vilikih 53:40 na poluvremenu, ali je razočaravajućom igrom u trećoj deonici dozvolio gostima da se u potpunosti vrate i preokrenu rezultat. Alba je treći kvartal dobila sa 27:12, ali je u završnici presudio individualni kvalitet Mijatovićevih pulena.

Među njima najefikasniji je bio Elajdža Brajant sa 24 poena na šta je dodao pet skokova i četiri asistencije. Drugi poenter Efesa bio je Klajburn sa 13 poena, dok su goste u životu držali Olinde i Tomas sa po 17 poena.

Turski predstavnik i šampion Evrope iz 2021. i 2022. godine pokazao je ozbiljan karakter u borbi za poslednji voz koji vodi u narednu fazu Evrolige.


tagovi

Anadolu EfesAlbaIlajdža Brajant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara